Σε δύο υπόπτους εστιάζει η έρευνα των αρχών για την βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ

Στον απόηχο της βομβιστικής ενέργειας στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης που χαρακτηρίστηκε ως το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία της χώρας, οι αρχές εστιάζουν πλέον την έρευνά τους σε δύο άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που ενδέχεται να εμπλέκονται στη θανάσιμη επίθεση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η ταϊλανδέζικη αστυνομία αναζητεί έναν άνδρα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και ενδέχεται να συνδέεται με την επίθεση που συντάραξε την Μπανγκόκ και στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

«Υπάρχει ένας ύποπτος που εμφανίζεται σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο. Προς το παρόν τον αναζητούμε», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στους δημοσιογράφους. Όπως μάλιστα επισήμανε, οι αρχές πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ανήκει σε μία αντικυβερνητική οργάνωση που έχει τη βάση της στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας.

Παράλληλα, ερευνώνται επίσης καταγγελίες για μία γυναίκα που εθεάθη από αυτόπτες μάρτυρες να τοποθετεί μία τσάντα μέσα σε ένα ταϊλανδέζικο ναό, μόλις 15 λεπτά πριν από την έκρηξη της βόμβας. Οι αρχές επιβεβαίωσαν την εθνικότητα των 18 από τα 22 θύματα που καταγράφηκαν έως τώρα. Πρόκειται για δύο Μαλαισιανούς, έναν Σινγκαπουριανό, δύο Κινέζους, έναν Φιλιππινέζο και δύο από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι ήταν τουρίστες, καθώς και για 10 Ταϊλανδούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές, περισσότεροι από 120 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, άλλοι με ελαφρά και άλλοι με πιο βαριά τραύματα.

Η φονική έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο ναό Erawan, στη συνοικία Chidlom, δίπλα σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Το ιερό είναι αφιερωμένο στον Βράχμα, το θεό των Ινδουιστών, αλλά χιλιάδες Βουδιστές το επισκέπτονται κάθε μέρα, γεγονός που οδηγεί τις αρχές να πιστέψουν ότι οι δράστες ήθελαν να χτυπήσουν τουρίστες.