ΔΝΤ: Οι μεταρρυθμίσεις έχουν βοηθήσει την ισπανική οικονομία να ανακάμψει

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν βοηθήσει την ισπανική οικονομία να ανακάμψει, τονίζει το ΔΝΤ, αλλά προειδοποιεί ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να υποχωρήσει η ανεργία και να διορθωθούν οι ανισορροπίες για την τόνωση της ανάπτυξης μακροπρόθεσμα.

Στην ετήσια έκθεση του για την πορεία της ισπανικής οικονομίας, το Ταμείο αναφέρει ακόμα ότι η χώρα πρέπει να προσπαθήσει να μειώσει το έλλειμμα και να μην ακυρώσει τις υφιστάμενες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας.

Η έκθεση του ΔΝΤ δημοσιεύτηκε τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να οδηγήσουν σε ένα πολύ πιο κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, όπως αναφέρει το euro2day. «Βλέπουμε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν αμφιβολίες για το τι θα συμβεί στις μεταρρυθμίσεις που βοηθούν αυτήν την στιγμή την ανάκαμψη στην Ισπανία, ως ένα βασικό εγχώριο ρίσκο» ανέφερε ο Helge Berger, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισπανία.

Το ΔΝΤ αναμένει ότι η οικονομία της Ισπανίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,1% φέτος, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 3,3%. Αναμένει επίσης ότι η ανάκαμψη θα επιβραδυνθεί σε χαμηλότερα επίπεδα μακροπρόθεσμα.