Απεργία πείνας άρχισε ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς

Με αίτημα να αφεθεί ελεύθερος έως τη διεξαγωγή της δίκης του ξεκίνησε απεργία πείνας ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» (SDP) Όλιβερ Ιβάνοβιτς.

Η σύζυγός του Μιλένα Ιβάνοβιτς Πόποβιτς επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ότι ο άνδρας της, ο οποίος κρατείται σε φυλακή του Κοσόβου, ξεκίνησε απεργία πείνας.

Χθες, αποφασίστηκε η παράταση κράτησης του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, πολιτικού του βορείου Κοσόβου, έως τις 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η σερβική κυβέρνηση παρείχε εγγυήσεις για τον Ιβάνοβιτς, νωρίτερα, με τη δέσμευση ότι ο επικεφαλής του SDP θα παρουσιαστεί οποιαδήποτε στιγμή κι αν κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, στο Κόσοβο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Tanjug, η ευρωπαϊκή αποστολή στο Κόσοβο EULEX υποστηρίζει έως σήμερα ότι ο Ιβάνοβιτς θα μπορούσε να επηρεάσει τους μάρτυρες, σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος, και αρνείται την προσωρινή αποφυλάκισή του. Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά πολιτών, στο Κόσοβο, το 1999. Το κατηγορητήριο εναντίον του περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις Σέρβους.