Κωνσταντινούπολη: Ενας αστυνομικός νεκρός κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του την Κυριακή κατά τη διάρκεια της βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες (σσ. γεγονός που καθιστά την υπόθεση μάλλον «περίεργη» αφού οι διαδηλωτές απαντούν στην αστυνομία με πέτρες και βόμβες μολότοφ) ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών σε αυτή τη συνοικία και εξέπνευσε στο νοσοκομείο, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο.

Για τρίτη μέρα χθες η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε σε βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων με χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση, και πλαστικών σφαιρών, στη διάρκεια συγκέντρωσης για την κηδεία διαδηλώτριας που είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια προηγούμενης αστυνομικής επίθεσης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη μέση των δρόμων. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι αργά.

Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει από την Παρασκευή σε εκατοντάδες συλλήψεις, μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), φερόμενων ως μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κ.ά.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ