Νεκρός βρέθηκε ο συνιδρυτής της μουσικής υπηρεσίας online streaming Grooveshark, 28χρονος Τζ. Γκρίνμπεργκ

Ο Τζος Γκρίνμπεργκ, συν-ιδρυτής της μουσικής υπηρεσίας online streaming Grooveshark βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 28 ετών στο σπίτι του, στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα.

Η σύντροφός του, Άμπι Μάγιερ, η οποία έλειπε για Σαββατοκύριακο, επέστρεψε στο σπίτι την Κυριακή, οπότε ανακάλυψε τη σορό του συντρόφου της.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστή την αιτία του θανάτου του Γκρίνμπεργκ, ωστόσο η εφημερίδα The Gainesville Sun αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη, αυτοκτονία, χρήση ναρκωτικών, ενώ δεν έφερε τραύματα.

Ο Γκρίνμπεργκ και ο Σαμ Ταραντίνο ήταν πρωτοετείς φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 2006, όταν αποφάσισαν να ανοίξουν το Grooveshark.

Η υπηρεσία streaming λειτούργησε για λίγο λιγότερο δέκα χρόνια και έκλεισε τελικά τον Απρίλιο, μετά από συμβιβασμό με εταιρείες παραγωγής, καθώς δεν είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα.

Η μητέρα του Γκρίνμπεργκ φέρεται να είπε ότι ο γιος της δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ότι το θέμα του συμβιβασμού τον είχε κάνει να αισθανθεί ανακούφιση, παρά τον είχε αγχώσει.

Ο Γκρίνμπεργκ είχε ενταχθεί μαζί με τον Σαμ Ταραντίνο στη λίστα του Forbes «Οι καλύτεροι 30 κάτω των 30» και μάλιστα δύο συνεχόμενες χρονιές -το 2012 και το 2013.

Μάλιστα, το περιοδικό BusinessWeek τον ανακήρυξε το 2008 ως έναν από τους καλύτερους νεαρούς επιχειρηματίες των ΗΠΑ.