Ευπρόσδεκτος ο Βούτσιτς στις εκδηλώσεις, δήλωσε ο Δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα

Ο Δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα, Τσαμίλ Ντουράκοβιτς, τόνισε πως ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι ευπρόσδεκτος στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας στις 11 Ιουλίου, σημειώνοντας ωστόσο, πως οι συνέπειες μιας τέτοιας πράξης θα εξαρτηθούν από τον ίδιο.

«Όποιος έρθει αυτή την ημέρα, είναι υποχρέωσή μας να είμαστε καλοί οικοδεσπότες», είπε ο κ. Ντουράκοβιτς, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Βούτσιτς ότι το Σάββατο θα μεταβεί στη Σρεμπρένιτσα, ότι δεν φοβάται για την ασφάλειά του και ότι αυτό που έχει σημασία είναι τι σκέφτονται ο Τσαμίλ Ντουράκοβιτς, εκπρόσωπος των Βόσνιων Μουσουλμάνων στην τριμερή προεδρία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και τα μέλη της οργάνωσης «Μητέρες της Σρεμπρένιτσας».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό NIN, ο δήμαρχος της βοσνιακής πόλης τόνισε ότι ο κ. Βούτσιτς θα είναι ειδικός προσκεκλημένος και ότι και η επίσκεψη του πρώην προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς στη Σρεμπρένιτσα ήταν σημαντική.
«Αν ο κ. Βούτσιτς στις 11 Ιουλίου αφήσει λουλούδια και αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα, αυτό θα είναι μεγάλη υπόθεση για μας», σημείωσε ο Τσαμίλ Ντουράκοβιτς.

«Στο Σαράγεβο έτεινε χείρα συμφιλίωσης. Η Σερβία έκανε το σωστό βήμα όταν ο κ. Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να έρθει στο Ποτοτσάρι», υπογράμμισε ο κ. Ντουράκοβιτς σημειώνοντας ότι δεν έχει πρόβλημα με τη Σερβία, αλλά με τη Μπάνια Λούκα και τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας (ομόσπονδου κράτους εντός της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης), Μίλοραντ Ντόντικ.

Καταλήγοντας ο κ. Ντουράκοβιτς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μειώνει και να ταπεινώνει τα θύματα της γενοκτονίας”.