Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό της Τυνησίας

Με μια ανάρτηση στο Twitter, η  οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση ενός ενόπλου σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλης Σους της Τυνησίας χθες.

Η πλειονότητα των θυμάτων της επίθεσης είναι Βρετανοί υπήκοοι, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμπίμπ Εσίντ, κάνοντας επίσης λόγο περί Γερμανών, Βέλγων και Γάλλων υπηκόων μεταξύ των θυμάτων.

Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι ο απολογισμός των νεκρών της επίθεσης ανέρχεται σε 38 και όχι σε 39, καθώς η μια από τις σωρούς ανήκει στον δράστη.

Σύμφωνα με τον Εσίντ, η κυβέρνηση της Τυνησίας πρόκειται να κλείσει μέσα σε μία εβδομάδα 80 τεμένη που παραμένουν εκτός του κρατικού ελέγχου διότι υποκινούν τη βία, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση.

Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες μεταφέρονταν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Ενφίντα για να εγκαταλείψουν την Τυνησία τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.