Φυλάκιση 21 μηνών στον αρχισυντάκτη της Today's Zaman επειδή ...προσέβαλε τον Ερντογάν

Σε φυλάκιση 21 μηνών με αναστολή καταδίκασε δικαστήριο στην Άγκυρα τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Today’s Zaman επειδή έγραψε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το οποίο θεωρήθηκε «προσβλητικό» έναντι του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ευτυχώς, η αξιοσέβαστη μητέρα αυτού του αναξιοπρεπή άνδρα δε ζει πλέον για να δει τι γιο μεγάλωσε και μπορεί να γλιτώσει από αυτό το βασανιστήριο» είχε γράψει ο …κατηγορούμενος Μπουλέντ Κενές στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς καν να αναφέρει το όνομα του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Στην απόφασή του το δικαστήριο, που ζήτησε τη συμβολή ενός ειδικού προκειμένου να καταλήξει σε απόφαση, έκρινε ότι το μήνυμα αυτό ήταν υβριστικό προς τον ισχυρό άνδρα της χώρας, που εκείνη την εποχή ήταν Πρωθυπουργός της Τουρκίας, έγραψε η εφημερίδα Today’s Zaman, η αγγλική έκδοση της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην χώρα, της Zaman.

Η τουρκική εφημερίδα θεωρείται ότι πρόσκειται στον ιμάμη Φετχιουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην μέντορα και νυν μεγαλύτερο αντίπαλο του Ερντογάν, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε την κυβέρνησή του στα τέλη του 2013.