Ο Μ.Ντόντικ θα ζητήσει βέτο από τη Ρωσία για το ψήφισμα της Σρεμπρένιτσα

Στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, ομόσπονδης δημοκρατίας εντός της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, όπως ο ίδιο ανήγγειλε.

Ο κ. Ντόντικ, δήλωσε στην εφημερίδα “Βέτσερνιε Νόβοστι” του Βελιγραδίου, πως θα ζητήσει να θέσει βέτο η Ρωσία την υιοθέτηση, από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, ψηφίσματος για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, προσθέτοντας πως “είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξει κοινή θέση για τη Βοσνία όσον αφορά το έγγραφο αυτό που έχει στόχο να πολιτικοποιήσει την τραγωδία και να επιβάλει οιονεί αλήθεια για τα δεινά στη Σρεμπρένιτσα.

Αν επιδιώκεται συμφιλίωση, γιατί δεν αναφέρονται τα 3.500 θύματα των Σέρβων επίσης στην περιοχή της Σρεμπρένιτσα, που σκοτώθηκαν από τον Νάσερ Όριτς και τους ανθρώπους του;” διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως το κείμενο θα αυξήσει επιπρόσθετα τις εντάσεις στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Συμπλήρωσε επίσης πως αμφιλεγόμενο είναι το σημείο του σχεδίου ψηφίσματος, στο οποίο καταδικάζεται η άρνηση της γενοκτονίας και το οποίο, κατά την άποψή του, έχει στόχο να ωθήσει όλους τους νυν και μελλοντικούς πολιτικούς των Σερβοβόσνιων να ζητούν εκ νέου συγγνώμη.