Αμερικανίδα θα διασχίσει τον Ειρηνικό

Μια Αμερικανίδα ξεκίνησε ένα ταξίδι 9.656 χιλιομέτρων από την Ιαπωνία την Κυριακή. Αν τα καταφέρει, θα γίνει το τρίτο άτομο στον κόσμο και η πρώτη γυναίκα που θα έχει διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό μόνη της σε βάρκα.

Η βάρκα της 30χρονης Σόνια Μπάουμστιν είναι ειδική παραγγελία, αποτελείται από ανθρακόνημα και kevlar, έχει 7 μέτρα μήκος και ζυγίζει 300 κιλά. Δεν έχει μηχανή ή ιστίο, αλλά διαθέτει ηλεκτρικό μηχάνημα που αφαλατώνει το νερό. Ξεκίνησε από τη μαρίνα Choshi της Ιαπωνίας, με τελικό προορισμό το Σαν Φρανσίσκο. Το ταξίδι αναμένεται να κρατήσει 4 έως 6 μήνες.

Η αθλήτρια έχει μαζί της 544 κιλά λυοφιλοποιημένων τροφίμων (freeze-dried), 180 μονάδες υγρών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρογονάνθρακες και μια ποσότητα ελαιόλαδου, το οποίο θα καταναλώσει στη προσπάθεια να κατακρατήσει όσο βάρος μπορεί. Η Μπάουμστιν αναμένεται να κάνει καύσεις 10.000 θερμίδων την ημέρα, και γι’ αυτό είχε πάρει 18 κιλά πριν ξεκινήσει το ταξίδι.

Η Μπάουμστιν δε θα έχει συνοδεία, αλλά η ομάδα της θα την παρακολουθεί από στεριάς με τηλέφωνο μέσω δορυφόρου και με GPS.