Πώς έφτασε το BBC να «πεθάνει» τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε το, συνήθως, έγκυρο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC καθώς συντάκτριά του, η Άχμεν Κχαουάζα, ανήρτησε στο twitter μήνυμα με το οποίο υποστήριζε ότι πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Όπως είναι αντιληπτό ακολούθησε «πανικός» στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα ενώ την είδηση έσπευσαν αναμεταδώσουν δεκάδες δίκτυα ανά τον κόσμο.

Είχε προηγηθεί tweet της ίδιας δημοσιογράφου στο οποίο ανέφερε ότι η Βασίλισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King Edward και ότι θα ακολουθούσαν και άλλες ειδήσεις.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε, η Βασίλισσα είχε απλώς μεταβεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις.

Το ίδιο το BBC έχει δυο διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη. Η δημοσιογράφος, αφού διέγραψε τα επίμαχα tweets, ισχυρίστηκε ότι είχε αφήσει αφύλακτο το κινητό της στο σπίτι της και ότι τα tweets ήταν απλά μια «ανόητη φάρσα».

Το BBC, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι επρόκειτο για «τεχνική δοκιμή» που δυστυχώς έφτασε στα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian,  το δεύτερο σενάριο δεν είναι διόλου μακριά από την πραγματικότητα γιατί όντως το BBC κάνει κατά διαστήματα τέτοιες δοκιμές για να εξετάσει την κατάσταση ετοιμότητας σε περίπτωση θανάτου αγνώστων. Βέβαια, συμπληρώνει η εφημερίδα, συνήθως γίνονται τα Σαββατοκύριακα για ευνόητους λόγους.

Δεν έχει γίνει σαφές αν η δημοσιογράφος θα αντιμετωπίσει κάποιου είδους πειθαρχική ποινή ή όχι.