Συνεχίζεται το δράμα των "ανθρώπων των πλοίων"

Σε έκτακτη σύνοδο για την κρίση των “ανθρώπων των πλοίων”, δηλαδή των χιλιάδων μεταναστών που εξακολουθούν να στοιβάζονται σε παρατημένα δουλεμπορικά πλοία καταμεσής της θάλασσας της νοτιοναταλικής Ασίας, καλεί σήμερα η Κουάλα Λαμπούρ τους ηγέτες της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης και της Μιανμάρ.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ ζήτησαν την “επείγουσα διάσωση” των περίπου 2.600 μεταναστών που βρίσκονται εδώ και καιρό υπό άθλιες συνθήκες στα πλοία στην θάλασσα της νοτιοανατολική Ασίας. «Οφείλουμε επειγόντως να σώσουμε ανθρώπινες ζωές» δήλωσε η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αν Ρίτσαρντ σε δημοσιογράφους κατά την μετάβασή της στην Μπανγκόκ για να μετάσχει στην διακυβερνητική σύνοδο, που πραγματοποιείται σήμερα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για την περιφερειακή αυτή κρίση.

Οι χιλιάδες μετανάστες έχουν εγκαταλειφθεί σε υπερφορτωμένα πλοία στην θάλασσα μετά τα μέτρα καταστολής που έλαβαν εναντίον των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων οι αρχές της Ταϊλάνδης, τα οποία κατέστησαν πολύ επικίνδυνο να συνεχίσουν την μεταφορά των προσφύγων μέσω των διαδρομών που ακολουθούσαν στην χώρα αυτή.