Μαλαισία: Ανακαλύφθηκαν μαζικοί τάφοι μεταναστών

Τη φρικτή ανακάλυψη μαζικής ταφής μεταναστών δημοσιοποίησαν οι αρχές της Μαλαισίας. Συγκεκριμένα, η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε ότι βρήκε 139 τάφους κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη όπου είναι πιθανόν ότι έχουν ταφεί μαζικά μετανάστες

Οι τάφοι βρέθηκαν σε 28 χώρους που πιστεύεται ότι ήταν καταυλισμοί εμπορίας ανθρώπων σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα σύνορα, στο βόρειο τμήμα της Μαλαισίας, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής, Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Μαλαισίας, Άχμαντ Ζαχίντ Χαμίντι, είχε δηλώσει χθες πως αξιωματούχοι εργάζονται για να προσδιορίσουν κατά πόσον οι τάφοι ανήκουν σε θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Τουλάχιστον 26 πτώματα ξεθάφτηκαν από τον μαζικό τάφο στην Ταϊλάνδη που ανακαλύφθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Βρισκόταν κοντά σε έναν καταυλισμό που πιστεύεται πως συνδέεται με κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Περισσότεροι από 3.000 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές, βρέθηκαν μεσοπέλαγα σε πλοία στη Μαλαισία και στην Ινδονησία αυτό τον μήνα εξαιτίας της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ταϊλάνδη εναντίον των διακινητών.