Πωλείται η έπαυλη του συγγραφέα του "Υπέροχου Γκάτσμπι", Σκοτ Φιτζέρλαντ

Ο Σκοτ Φιτζέρλαντ, ο δημιουργός του «Υπέροχου Γκάτσμπι», του λογοτεχνικού ήρωα που ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη ο Ρόμπερτ Ρέντφροντ (1974) και αργότερα ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (2012), έζησε σε μία ακόμα πιο υπέροχη έπαυλη στο Λονγκ Άιλαντ, στα νοτιοανατολικά της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ο συγγραφέας μαζί με τη σύζυγό του Zelda, έζησε μέσα στο πολυτελές σπίτι -465 τ.μ- από το 1922 έως το 1924. Εκεί θεωρείται ότι έγραψε τον «Υπέροχο Γκάτσμπι», ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ου αι.

Σύμφωνα με τη Guardian, η πολυτελής έπαυλη πωλείται έναντι 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκπρόσωπος της κτηματομεσιτικής εταιρείας Coldwell Banker Residential Brokerage ανακοίνωσε χθες -Τετάρτη 20 Μαΐου-την τιμή πώλησης της έπαυλης, αλλά δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του ιδιοκτήτη. Η έπαυλη βρίσκεται στο χωριό Great Neck Estates, που απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα από την Πόλη της Νέας Υόρκης. Η Μεσογειακού τύπου βίλα, η οποία χτίστηκε το 1918, έχει επτά υπνοδωμάτια και έξι μπάνια, αίθουσα συναυλιών και πολλά τζάκια.

Μέσα στην πολυτελή έπαυλη, εμπνεύστηκε ο Φιτζέρλαντ τον ήρωα του. Ο Γκάτσμπυ ενσαρκώνει το Αμερικανικό Όνειρο, το ιδεώδες της προσωπικής επιτυχίας. Γίνεται πάμπλουτος, αγοράζει μια μεγάλη έπαυλη με “γαλάζιους κήπους”, έχει μπάτλερ, υπηρέτες και μια Ρολς-Ρόυς, διοργανώνει θρυλικά πάρτι. Τα λεφτά τα έκανε ως λαθρέμπορος ποτών και έχει συναλλαγές με ανθρώπους του υποκόσμου, αλλά αυτό δεν αμαυρώνει καθόλου την υπόληψή του στα μάτια του αναγνώστη – αντιθέτως, προσθέτει στη γοητεία του.