Σήμερα ξεκινά η δίκη της πρώην Πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης

Με τριαντάφυλλα στα χέρια περίμεναν έξω από το δικαστήριο οι υποστηρικτές της πρώην Πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Γίνγκλακ Σιναουάτρα, την πρώτη μέρα της δίκης της για παράλειψη καθήκοντος. Η κ. Σιναουάτρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών για την ανάμειξή της σε μια υπόθεση διαφθοράς με ένα πρόγραμμα για το ρύζι, που άφησε απλήρωτους χιλιάδες παραγωγούς.

Κατά την άφιξή της στο δικαστήριο, η πολιτικός που καθαιρέθηκε το 2014 από την Πρωθυπουργία της χώρας για νεποτισμό, δήλωσε αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά της σχετικά με το σκάνδαλο. Η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον της έχουν ως σκοπό να την κρατήσουν μακριά από την πολιτική.

H Γίνγκλακ Σιναουάτρα, μέλος του Κόμματος Φέου της Ταϊλάνδης, διετέλεσε Πρωθυπουργός της χώρας, από το 2011 ως το 2014. Ήταν η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε το πρωθυπουργικό αξίωμα στη χώρα και η νεαρότερη αρχηγός κυβέρνησης εδώ και 60 και πλέον χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ένταση που ακολούθησε την απομάκρυνση της εκμεταλλεύθηκαν οι στρατιωτικοί που έκαναν πραξικόπημα το 2014.