Τον σύντροφό του παντρεύεται ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Σήμερα (15/5)ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, θα παντρευτεί τον Βέλγο σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ. Υπενθυμίζεται πως το Λουξεμβούργο νομιμοποίησε τον Ιούνιο του 2014 το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου αναγνωρίζοντας επιπλέον στα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

Ο αρχηγός της χώρας επέλεξε να μην βγουν στο φως της δημοσιότητας πολλές πληροφορίες σχετικά με τον γάμο. Ειδικότερα, οι πηγές του πρακτορείου ειδήσεων που ανήκουν στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού αναφέρουν: «Δεν επιθυμεί να κάνει επίδειξη της προσωπικής του ζωής και απέρριψε το αίτημα εφημερίδων που επικεντρώνονται στην προσωπική ζωή διασημοτήτων να καλύψουν την τελετή».

Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ. Ο Μπετέλ, 42 ετών, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Ντεστενέ, έναν αρχιτέκτονα με τον οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης από το 2010. Σχετικά με το γάμο του δήλωσε στου Los Angeles Times: «Μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι».