Ένας 14χρονος νεκρός σε φεστιβάλ μοτοσικλετών

Την Κυριακή, «Ημέρα της Μητέρας», κατά τη διάρκεια του «Mother’s Day Bike Blessing» στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσει, ακούστηκαν 8-12 πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, το ένα από αυτά θανάσιμα.

Το θύμα είναι ένα παιδί 14 ετών, το οποίο πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δεν διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο. Όσον αφορά τους δράστες και το κίνητρό τους καμία λεπτομέρεια δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ τονίζεται ότι πρόκειται για την 29η ανθρωποκτονία στο Νιούαρκ στο τρέχον έτος.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, Keona Campbell, η οποία επιχείρησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο 14χρονο, «δύο άνδρες που οδηγούσαν τετράτροχη μοτοσικλέτα άρχισαν να πυροβολούν στην τύχη», ενώ πρόσθεσε πως ο αδερφός της ίδιας είχε χάσει τη ζωή του πριν δυο χρόνια στους δρόμους του Νιούαρκ.

Το φεστιβάλ των μοτοσικλετών παρακολούθησαν περίπου 2.000 άνθρωποι. Ο Δήμαρχος του Νιούαρκ Ras Baraka, δήλωσε: «Πυροβολισμοί έξω στο δρόμο όπως αυτός, είναι απαράδεκτοι. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό στην πόλη του Νιούαρκ και θα φέρουμε το δράστη ενώπιον της δικαιοσύνης σύντομα».