Το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών θα διεκδικήσει και η Κάρλι Φιορίνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στις 4 Μαΐου θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της για να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο η 60χρονη Κάρλι Φιορίνα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hewlett-Packard.

Συνυποψήφιοί της για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι επισήμως μέχρι στιγμής οι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ, Μάρκο Ρούμπιο και Ραντ Πολ.

Η Φιορίνα πραγματοποιεί μια σειρά από επισκέψεις στις πολιτείες που ψηφίζουν πρώτες στις προεδρικές εκλογές και συνήθως στις δημόσιες ομιλίες της διαμορφώνει την επιχειρηματολογία της γύρω από την ικανότητά της να αναδειχθεί αφήνοντας πίσω της εσωκομματικούς ανταγωνιστές της.

Η Φιορίνα δηλώνει ότι “αν η Χίλαρι Κλίντον έχει για αντίπαλό της μια γυναίκα, δεν θα μπορεί να στηριχθεί επικοινωνιακά σε ένα σύνολο θεμάτων. Δεν θα μπορεί να υποστηρίζει ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Δεν θα μπορεί να μιλά ανεμπόδιστη για πόλεμο εναντίον των γυναικών. Δεν θα μπορεί να παίζει το χαρτί του φύλου”.

Ωστόσο η επιθετική στάση που διατηρεί απέναντι στην Δημοκρατική υποψήφια δεν σταματά εκεί: «Η Χίλαρι δεν πρέπει να γίνει πρόεδρος γιατί δεν έχει τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούνται».

Η Φιορίνα, που ως το 2005 ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Hewlett-Packard έχει δεχτεί επικρίσεις για τις στρατηγικές που ακολούθησε στην εταιρεία. Το 2009, τέσσερα χρόνια μετά την παραίτησή της από την HP, συμπεριλήφθηκε στους 20 χειρότερους διευθύνοντες συμβούλους από το περιοδικό «Conde Nast Portofolio».

Μετά την αποχώρησή της από τον επιχειρηματικό κόσμο, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολιτική καθώς πιστεύει πως υπάρχει χώρος στην πολιτική σκηνή για την ίδια επειδή δεν είναι μία ακόμα «επαγγελματίας πολιτικός».