Λαβρόφ: Μεγαλύτερος εχθρός για την ασφάλεια της Ρωσίας είναι το Iσλαμικό Χαλιφάτο και όχι οι ΗΠΑ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, δήλωσε πως “ο μεγαλύτερος εχθρός της ασφάλειας της Ρωσίας είναι το Ισλαμικό Χαλιφάτο και όχι οι ΗΠΑ“.

Εκτιμώ ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας αυτή τη στιγμής και μόνο επειδή εκατοντάδες Ρώσοι πολίτες, εκατοντάδες Ευρωπαίοι, εκατοντάδες Αμερικανοί πολεμούν στο πλευρό του“, επεσήμανε ο Λαβρόφ, εξηγώντας παράλληλα ότι “οι μαχητές αυτοί ήδη έχουν αρχίσει να επιστρέφουν σπίτια τους. Επιστρέφουν για να αναπαυθούν αφού πολέμησαν και ενδέχεται να εξαπολύσουν βίαιες ενέργειες στις πατρίδες τους και γι’αυτό το λόγο η Ρωσία προσφέρει όπλα στο Ιράκ και τη Συρία για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο“, τόνισε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Βοηθάμε τόσο τη Συρία όσο και το Ιράκ, πιθανόν πιο αποτελεσματικά από οποιονδήποτε άλλο, προσφέροντας όπλα στους στρατούς τους και τις δυνάμεις ασφαλείας τους“, συνέχισε, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι είδους όπλα έχουν δοθεί.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Αμερικής, θα πρέπει να λυθούν μέσω διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Λαβρόφ, λέγοντας πως “είναι προβλήματα μεταξύ κρατών, που αφορούν την παγκόσμια τάξη“.