Πάτρα: Δεν τα κατάφερε η 14χρονη Χριστίνα, αλλά δώρισε ζωή με τον θάνατό της - «Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς»

Την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της πολυαγαπημένης τους Χριστίνας δίνοντας ζωή σε συναθρώπους μας, πήραν οι γονείς της, μετά από σκληρή μάχη στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Ετσι από τις 3 τα ξημερώματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου ξεκίνησε η διαδικασία της λήψης και μεταφοράς των οργάνων της άτυχης 14χρονης.

Για τον λόγο αυτό έχουν φθάσει στην Πάτρα μεταμοσχευτικές ομάδες από την Αυστρία , την Ιταλία και δύο ομάδες από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι πνεύμονες θα μεταφερθούν στην Αυστρία, το ήπαρ στην Ιταλία , ενώ οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα.

Η 14χρονη Χριστίνα που χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους της / Φωτογραφία: Tempo24.gr
Η 14χρονη Χριστίνα που χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους της / Φωτογραφία: Tempo24.gr

«Πράξη υψίστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής»

Ερωτηθείς από το tempo24 ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ανέφερε:

«Μεταφέρω στους γονείς της 14χρονης τα συναισθήματα της οδύνης, αλλά και της ευγνωμοσύνης όλων μας για το μεγαλείο της ψυχής τους. Η απόφασή τους να δωρηθούν τα όργανα του παιδιού τους χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, αποτελεί πράξη ύψιστου βαθμού ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρωγής. Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους και συμπαραστεκόμαστε στον θρήνο τους. Εύχομαι η απόφασή τους να απαλύνει κατά το εφικτό και εντός των ανθρωπίνων συναισθηματικών ορίων, τον πόνο για την απώλεια του παιδιού τους, που επί τρεις εβδομάδες πάλεψε με γενναιότητα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας».

Πάτρα: Η σκληρή 20ημερη μάχη της Χριστίνας να κρατηθεί στη ζωή

Να σημειωθεί ότι η 14χρονη Χριστίνα έδινε μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, για να κρατηθεί στην ζωή από τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου οπότε και έπεσε θύμα τροχαίου, στην περιοχή του Ρίου, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε 16χρονος , που επίσης τραυματίστηκε, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με ΙΧ.