Η στιγμή που άντρας εγκαταλείπει το κοριτσάκι του, στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Εικόνες)

Άφαντοι παραμένουν οι γονείς του παιδιού που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στο καρότσι του στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το κοριτσάκι, περίπου 2 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είναι απολύτως υγιές.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/paidi-arxaiologiko-moyseio-egkataleipsi.jpg.webp?itok=_U94BjdB

Οι αρχές αναζητούν πληροφορίες και σύμφωνα με την ΕΡΤ εστιάζουν ιδίως στον άντρα που φέρεται να άφησε το μωρό στο συγκεκριμένο σημείο, όπως φαίνεται και σε video που είδε το φως της δημοσιότητας από το Mega. Στο video φαίνεται ένας άνδρας να πηγαίνει με το καρότσι στο σημείο και στη συνέχεια να εξαφανίζεται.

Εγκατάλειψη μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Βίντεο-ντοκουμέντο στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣ - 29.11.2021, Sputnik Ελλάδα

Ο άγνωστος φορά κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκούς γιακάδες.

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που άνδρας εγκαταλείπει μωρό στο καροτσάκι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα | Cyprus Times

Για την ώρα εξετάζεται οπτικό υλικό από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή και αν δεν καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του, οι αρχές θα ακολουθήσουν και τον δρόμο της εξέτασης του DNA.

Σύμφωνα με την κάτοικο της περιοχής που εντόπισε το κοριτσάκι, το παιδί είναι περίπου ενός με ενάμιση έτους και βρέθηκε  ιδιαίτερα φροντισμένο. Το παιδί ήταν στο καρότσι του, καθαρό, ντυμένο με ζεστά ρούχα, ήσυχο, ενώ φορούσε καινούρια παπούτσια και δίπλα του στο καρότσι του, είχαν τοποθετηθεί και κάποιες αλλαξιές ακόμα με καθαρά ρουχαλάκια, αλλά και δύο σοκοφρέτες.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/paidi-arxaiologiko-moyseio-egkataleipsi_0.jpg.webp?itok=D4DuoLq3

Η γυναίκα ειδοποίησε φύλακα του Μουσείου, ο οποίος κάλεσε  την αστυνομία, που έφτασε αμέσως στο σημείο.

Εγκατάλειψη παιδιού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: «Βρέθηκε πίσω από τους φοίνικες - Ήταν ανέκφραστο»

Κατόπιν, με εισαγγελική εντολή, το μόλις 1,5 έτους μωράκι, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε καροτσάκι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, στην περιοχή των Εξαρχείων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του και παραμένει για την φροντίδα και την ασφάλειά του, έως ότου μεταφερθεί το συντομότερο φυσικά, σε μονάδα φροντίδας παιδιών.

Το τμήμα Εξαρχείων συνεχίζει τις έρευνες, με υλικό από κάμερες ασφαλείας καθώς και μαρτυρικές καταθέσεις.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή για λήψη DNA -κατόπιν εισαγγελικής εντολής- εάν δεν εντοπιστούν οι γονείς του.