Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Καρολάιν - Μαρτυρικός ο θάνατός της

Βγήκε η οριστική απόφαση: Στην μητέρα της Κάρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Την παραπομπή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας του 33χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς εισηγείται ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης στο συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην 24 σελίδων πρόταση του, ζητεί να δικαστεί ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος για:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος
  • Ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και
  • Ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση λόγω των ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον εισαγγελέα «η ήρεμη ψυχική κατάσταση στην οποία τέλεσε την πράξη συνάγεται από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης της». Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να περιγράφει αναλυτικά τους παράγοντες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η γυναικοκτονία έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από το δράστη.

Η Λυδία θα μεγαλώσει χωρίς την υπέροχη μανούλα της": Ρίγη συγκίνησης από το σύζυγο της Καρολάιν στο "τελευταίο αντίο" - Σιωπηλός θρήνος στην κηδεία (φώτο-βίντεο) | eirinika.gr

Μαρτυρικός ο θάνατος της Καρολάιν  και η εκτέλεση του μικρού της, σκύλου…

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικείας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξ αρχής σκηνοθεσία της σε βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» ήταν τα στοιχεία του εγκλήματος που καταδεικνύουν κατά τον εισαγγελέα την ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέλεσε το φρικτό έγκλημα, με θύματα δύο ζωές.

Στο σκεπτικό του εισαγγελέα γίνεται αναφορά στη συμπεριφορά του κατηγορουμένου η οποία στόχευε στον αποπροσανατολισμό και σύγχυση των αστυνομικών αρχών, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που τέλεσε.

«Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες» φέρεται να αναφέρει.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, εξηγώντας ότι ο πνιγμός είχε πεντάλεπτη διάρκεια που προκύπτει από τους σφυγμούς της Καρολάιν, ο θάνατος της ήταν αγωνιώδης, ενώ δοκίμασε ψυχικό και σωματικό στρες κατά τη διάρκεια του εγκλήματος. Ο κατηγορούμενος δε, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το 11 μηνών παιδί του και να εξολοθρεύσει τον 5 μηνών σκύλο του.

«Η νηφαλιότητα στην προμελέτη του σχεδίου συνάγεται από το ότι φρόντισε να αχρηστεύσει την κάμερα για να μην υπάρχουν οπτικές αποδείξεις σε βάρος του. Σχεδίασε και παρουσίασε ένα σενάριο ψευδές και για να υποστηρίξει όλο αυτό το σχέδιο, δέθηκε ο ίδιος και έδεσε το θύμα, ενώ επιχείρησε παραπλανητικές τηλεφωνικές κλήσεις καλώντας το 1000 και το 180 για να δείξει ότι αστοχεί επειδή ήταν δεμένος» φέρεται να εξηγεί ο εισαγγελέας συμπληρώνοντας ότι επέδειξε υποκριτική συμπεριφορά όταν εμφανιζόταν θλιμμένος στην κηδεία και το μνημόσυνο του θύματός του.

Γλυκά Νερά: βαπτίστηκε η μικρή Λυδία στην Αλόννησο | Κοινωνία | ANT1 News

Εκδόθηκε η οριστική απόφαση: Στην μητέρα της Κάρολάιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Την ολική επιμέλεια της μικρής Λυδίας στη μητέρα της Καρολάιν Κράουτς αναθέτει το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας (διαδικασία εκούσιας επιμέλειας), στους γονείς της Καρολάιν, Σουζάνα και Ντέιβιντ, που μεγαλώνουν, ήδη από τις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού το παιδί στην Αλόννησο, όπου και βαπτίστηκε προσφάτως.

Με την υπ’αριθμ. 1918/2021 το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αφαιρεί την γονική μέριμνα από τον 33χρονο πιλότο και ρυθμίζει τα ζητήματα επικοινωνίας των παππούδων από την πλευρά του κατηγορούμενου.

Οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που είχαν από καιρό αποσύρει την διεκδίκηση της επιμέλειας του παιδιού, συναινώντας με την ανάθεση αυτής στους γονείς της μητέρας και στο να μεγαλώσει η μικρή Λυδία στο ήρεμο και περισσότερο προστατευμένο περιβάλλον την Αλοννήσου,  θα μπορούν να βλέπουν το κοριτσάκι από τις 10-14.00 το τελευταίο πενθήμερο κάθε μήνα.