Συναντήθηκαν για την παράδοση της μικρής Λυδίας, οι δύο γιαγιάδες

Η μητέρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έφυγε από το σπίτι της το πρωί της Τρίτης προκειμένου να παραδώσουν τη μικρή Λυδία στην μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, η οποία μετέβη χθες στην Αθήνα για να παραλάβει το κοριτσάκι, με τον τρόπο τον οποίο συμφώνησαν και οι δύο γιαγιάδες.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί η μητέρα του συζυγοκτόνου, έχοντας στην αγκαλιά της την μικρή Λυδία, έφυγε από το σπίτι της στην Αγία Παρασκευή, για να παραδώσει την εγγονή της στην άλλη της γιαγιά, μετά την απόφαση που δίνει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού στην οικογένεια της Καρολάιν.

Ναι» στην οικογένεια της Καρολάιν για την ανατροφή της μικρής Λυδίας - Η Αλόννησος αποτελεί το κατάλληλο περιβάλλον - e-thessalia.gr

Η μητέρα του πιλότου συνοδευόμενη από τον άλλο της γιο, μπήκε στο αυτοκίνητο προκειμένου να παραδώσει την εγγονή της στην οικογένεια της 20χρονης. Οι οικογένειες δεν ήθελαν και λογικό είναι, η παράδοση του παιδιού να γίνει μπροστά στις κάμερες και προτίμησαν βεβαίως να το κάνουν κατ’ ιδίαν και διακριτικά, όπως συμφώνησαν από κοινού.

Τελικά λίγο μετά τις 11 το πρωί, η Λυδία ήταν πια, στην αγκαλιά της μητέρας της Καρολάιν.

Η μικρή Λυδία θα περάσει τα επόμενα χρόνια της ζωής της στον τόπο που μεγάλωσε και η αδικοχαμένη μητέρα της. Από την πλευρά τους οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα μπορούν να βλέπουν το παιδί μόνο στην Αλόννησο, πέντε φορές το μήνα, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, ενώ η Εισαγγελέας Ανηλίκων, ήταν καταπέλτης σε ό,τι αφορά τον συζυγοκτόνο στο πολυσέλιδο υπόμνημά της απόφασης, εξηγώντας γιατί αφειρείται προσωρινά η γονική μέριμνα από τον 33χρονο.

Γλυκά Νερά: Στα χέρια της γιαγιάς Σούζαν η μικρή Λυδία - Το ταξίδι από την ... | Ελλάδα Ειδήσεις

Όλη η Αλόννησος μία τρυφερή αγκαλιά για τη μικρή: Διακριτικά στο πλευρό της οικογένειας της Καρολάιν, που σε λίγες μέρες θα γινόταν 20 χρόνων

Όλη η Αλόννησος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας, που θα έκλεινε τα 20 μόλις χρόνια της, στις 12 Ιουλίου και που είχε και η ίδια  μεγαλώσει, ξεχωρίσει και αγαπηθεί πολύ από όλους στο νησί.

Η Χαρίκλεια Θεοδώρου, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλόννησου μίλησε στον ΑΝΤ1 για την απόφαση να δοθεί η προσωρινή επιμέλεια στην οικογένεια της Καρολάιν.

«Αρχίζει ένας Γολγοθάς, αλλά η Αλόννησος θα αγκαλιάσει τρυφερά τη μικρή Λυδία. Ωστόσο, ο ρόλος μας πρέπει να είναι διακριτικός, καθώς έχει χάσει και τους δύο γονείς. Το παιδί θα πρέπει να ξαναγεννηθεί και να “υιοθετηθεί” από ένα νέο περιβάλλον», επισήμανε.