Απολογείται ο 38χρονος προπονητής για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας

Τρέχοντας οδηγήθηκε στην ανακρίτρια ο 38χρονος προπονητής.

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται ο 38χρονος προπονητής, ο οποίος καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας όταν εκείνη ήταν 11 ετών και καλείται να απολογηθεί για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που φέρεται να διέπραξε πριν από εννέα χρόνια.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς, το πρωί της Πέμπτης, στο γραφείο της 16ης τακτικής ανακρίτριας, προκειμένου να αντιτάξει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος του μετά την κατάθεση της 20χρονης σήμερα αθλήτριας και των γονιών της στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό που υπέστη το 1998 από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Στον ανακριτή ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε 11χρονη αθλήτρια: Τι φώναξε στους δημοσιογράφους | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ο 38χρονος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις εκ των οποίων οι δύο αφορούν ανήλικο θύμα. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του αφορά βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται ισχυριζόμενος πως είχε σχέση με την ανήλικη, κατά το επίμαχο διάστημα, αθλήτρια.

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Τρέχοντας οδηγήθηκε στην ανακρίτρια ο 38χρονος προπονητής | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Δεν υπήρχε καμία συναίνεση, καταγγέλλει το θύμα

Η ίδια η παθούσα στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα όχι μόνο κατήγγειλε βιασμό από τον τότε προπονητή της, αλλά τόνισε πως ο 38χρονος την απειλούσε αν μιλούσε για όσα συνέβαιναν σε βάρος της.

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε», είπε η αθλήτρια στην τετράωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα το περασμένο Σάββατο.

Ήταν μία κατάθεση ψυχής, που οδήγησε αμέσως τις δικαστικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 38χρονου και την επόμενη ημέρα οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν στη Σάμο και να του περάσουν χειροπέδες.

Η αθλήτρια ιστιοπλοΐας, μέσω της δικηγόρου της Κλ. Παπαπαντολέων, δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην ανάκριση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να εξεταστεί ως μάρτυρας, ακόμη ένας προπονητής.

Δεν αποκλείεται δε, σύντομα η αθλήτρια να κληθεί από την ανακρίτρια να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, για όλα όσα έχει καταγγείλει σε βάρος του 38χρονου.

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Ο προπονητής ισχυρίζεται και στην ανακρίτρια ότι είχαν ερωτική σχέση | Reader.gr

Η υπερασπιστική γραμμή του προπονητή

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο προπονητής στο πλαίσιο της σημερινής απολογίας του, ο οποίος βαρύνεται με κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, παραμένει ασαφής μέχρι τώρα, αν και δεν μπορεί να αποκλίνει πολύ από τα όσα ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Θ. Μαντάς σε γραπτή του δήλωση ανέφερε πως «πρόκειται για μία υπόθεση με ευρύτερες διαστάσεις που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Η υπεράσπισή μας εστιάζει αυστηρά στα νομικά χαρακτηριστικά της πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, όπως αυτά ρυθμίζονται στον Ποινικό Κώδικα».