Έλεγχοι ΕΟΔΥ στην Πέλλα: 20 θετικά κρούσματα covid-19 σε σύνολο σε 1.479 rapid tests

Εκατοντάδες δείγματα λαμβάνουν καθημερινά τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που επιχειρούν σε εντατικούς ρυθμούς στην Πέλλα, ύστερα από τον εντοπισμό μεγάλης εστίας κρουσμάτων, σε μονάδα κονσερβοποιίας στην Σκύδρα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στην περιοχή όταν διαπιστώθηκαν τα 114 κρούσματα κορωνοϊού στην εν λόγω κονσερβοποιία της Σκύδρας και έως το Σάββατο είχαν γίνει 735 rapid tests από τα 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα να  βρεθούν 11 θετικά.

Ο ΕΟΔΥ, το μεσημέρι της Δευτέρας, ανακοίνωσε ότι σε συνέχεια των ελέγχων, που διενεργούν 18 κλιμάκια, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας -από την Παρασκευή 2/10 έως και την Κυριακή 4/10- συγκεκριμένα στους Δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας έχει πραγματοποιήσει 1.479 rapid tests, εκ των οποίων τα 20 έχουν βρεθεί θετικά.

 

Πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Έδεσσας 189 (τεστ), στον Δήμο Αλμωπίας 554, στον Δήμο Σκύδρας 569 και στον Δήμο Πέλλας 167. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τους ελέγχους στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.