Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Η οικογένεια ζητά πίσω το ροτβάιλερ

Να πάρει πίσω τη Βερόν, το 8χρονο ροτβάιλερ που φέρεται να επιτέθηκε στο δύο μηνών μωρό στα Γλυκά Νερά, ζήτησε ο αδερφός της μητέρας, του άτυχου βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βερόν φιλοξενείται στο Φιλοζωικό Κέντρο Κορωπίου και ο αδερφός της μητέρας και θείος του βρέφους, ζήτησε να το πάρει σπίτι του.

Ωστόσο το ροτβάιλερ δεν μπορεί να υιοθετηθεί, καθώς θεωρείται «ιδιόκτητο» από τη μητέρα του βρέφους. Ουσιαστικά πρέπει η μητέρα να συναινέσει. Επιπροσθέτως για να γίνει οποιαδήποτε κίνηση, ή υιοθεσία, πρέπει να το επιτρέψει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της φιλοζωικής, που ανέλαβαν να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά του ροτβάιλερ και να δώσουν εν συνεχεία σχετική αναφορά, το θηλυκό σκυλί, δεν έχει δείξει κανένα δείγμα επιθετικότητας, τόσο σε ανθρώπους όσο και σε άλλα ζώα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κορωπί.

Η κατάθεση του πατέρα: «Το ροτβάιλερ έπαιζε με τα παιδιά, δεν καταλαβαίνω τι έγινε»

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η οικογένεια του δύο μηνών βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή από επίθεση ροτβάιλερ, όπως κατέθεσε η μητέρα του, στα Γλυκά Νερά. Ο πατέρας υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών πως ο σκύλος μεγάλωσε για οκτώ χρόνια με τα υπόλοιπα τρία παιδιά της οικογένειας και έπαιζε μαζί τους. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε», κατέθεσε.

Ο πατέρας υποστήριξε στην κατάθεσή του πως ποτέ δεν είχαν αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ροτβάιλερ: «Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Δεν είχε δείξει καμία επιθετική συμπεριφορά με το μωράκι μας. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό», είπε ο τραγικός πατέρας, ανατρέποντας τον αρχικό ισχυρισμό, ότι το σκυλί ζήλευε το μωρό.

«Προσπαθώ να είμαι δυνατός. Πρέπει να στηρίξω τη γυναίκα μου που είναι στη χειρότερη ψυχολογική κατάσταση από όλους μας», ανέφερε.

Η μητέρα γέννησε με κίνδυνο της ζωής της πριν από δύο μήνες το κοριτσάκι που τόσο πολύ ήθελε να αποκτήσει και του έδωσε το όνομα Βαρβάρα.

Η οικογένεια είχε αποκτήσει δύο αγοράκια και πριν από οκτώ χρόνια οι γονείς αποφάσισαν να εντάξουν στην οικογένεια το θηλυκό ροτβάιλερ, δίνοντάς του το όνομα «Βερόν». Αργότερα απέκτησαν ακόμα ένα αγοράκι και πριν από δύο μήνες το κοριτσάκι που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Τα πρώτα ευρύματα της ιατροδικαστικής έκθεσης δείχνουν πως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η αιτία θανάτου του βρέφους. Τη μέρα που δέχτηκε επίθεση το βρέφος έκλεινε κατάτραγική ειρωνεία, τους δύο μήνες ζωής.