Κρήτη: Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων - Συλλήψεις σε Ηράκλειο και Λασίθι

Μπαράζ κλοπών σε εκκλησίες των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου- 36 υποθέσεις εξιχνίασαν οι αστυνομικοί – Σύλληψη δύο Ελλήνων 

Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων καταγράφεται στην Κρήτη με την αστυνομία να έχει εξιχνιάσει το τελευταίο διάστημα 36 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σε ιερούς ναούς των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Δράστες είναι δύο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν ιερό ναό σε περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου.

Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι δύο άνδρες, 33 και 36 χρόνων, αφαίρεσαν από τις εκκλησίες χρήματα, κοσμήματα, τάματα, εκκλησιαστικά είδη και ποσότητα ελαιολάδου, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά συνολικά τα 12.000 ευρώ.

Από την ανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες, από τις 4.2.2018 έως και τις 19.6.2018, είχαν διαπράξει συνολικά 32 κλοπές και διαρρήξεις σε εκκλησίες, όπου εκτός από τα χρήματα και τα αντικείμενα που αφαιρούσαν, προκαλούσαν και φθορές. Για τον 33χρονο προέκυψε ότι σε διάστημα δύο μηνών και το 2016, είχε διαπράξει άλλες τέσσερις διαρρήξεις ναών και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Σύλληψη 31χρονου αλλοδαπού για διάρρηξη καταστήματος στο Λασίθι

Επίσης, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου οδηγήθηκε σήμερα ένας 31χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη χθες για κλοπή, όταν εισήλθε μεταμεσονύχτιες ώρες σε κατάστημα ιδιοκτησίας 32χρονου στο Λασίθι, από όπου και αφαίρεσε χρηματικό ποσό 400 ευρώ, δύο ταμπλετ και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν άμεσα, βρήκαν πάνω του το χρηματικό ποσό και τα ηλεκτρονικά είδη τα οποία και αποδόθηκαν πίσω στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε μπει και σε εκκλησία της του Δήμου Ιεράπετρας με σκοπό την κλοπή χωρίς όμως τελικά να αφαιρέσει κάτι.

Σύλληψη 41χρονου Έλληνα στη Ηράκλειο Κρήτης – Απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους 2.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Ένας 41χρονος άνδρας ελληνικής καταγωγής συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς αφαίρεσε χρηματικό ποσό ύψους 2.000 ευρώ από ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο άνδρας την έπεισε να προβεί στην ανάληψη του ποσού από την τράπεζα προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες στο σπίτι της 92χρονης γυναίκας.

Μετά την ανάληψη, ο άνδρας εξαφανίστηκε με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να καταγγείλει το συμβάν.

Η αστυνομία εντόπισε τον 41χρονο και προχώρησε στη σύλληψή του, ενώ στην κατοχή του είχε μέρος των χρημάτων που αφαίρεσε το οποίο και παραδόθηκε στην 92χρονη.

Ο 41χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου.