Μετά τη Μαγνησία και τα Τρίκαλα στήθηκαν αγροτικά μπλόκα σε Ημαθία, Πέλλα & Λάρισα-Που αναμένονται τις επόμενες ημέρες

Την ανάπτυξη των αγροτικών τους μπλόκων στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας, στο Γυψοχώρι Πέλλας και στον κόμβο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα ξεκίνησαν αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα.

Ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι βρίσκονται στον κόμβο Κουλούρας Ημαθίας, επί της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας, περί τα 60 τρακτέρ και πως αναμένονται μέχρι το βράδυ και άλλα τρακτέρ αγροτών από τα γύρω χωριά.

Τουλάχιστον σήμερα δεν προβλέπεται να προχωρήσουν σε κάποια κινητοποίηση, ούτε συμβολικής μορφής. «Σήμερα, στήνουμε το αγροτικό μας μπλόκο, το βράδυ θα ανάψουμε τη φωτιά μας και σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουμε, θα καθοριστεί η επόμενή μας κίνηση», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ενότητας Πέλλας, Χρήστος Καμτσής είπε: «Σήμερα ξεκινούμε το στήσιμο του αγροτικού μπλόκου στον κόμβο Γυψοχωρίου, στο 65ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας επί της εθνικής οδού». Πρόσθεσε ότι με βάση την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων «στήνουμε τα αγροτικά μπλόκα στο διάστημα από τις 22 έως και τις 27 Ιανουαρίου και όλοι μαζί δίνουμε βροντερό “παρών” στη διαμαρτυρία που έχουμε ορίσει για τις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica».

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλη, αλλά έχουμε και έντονα αρνητικές θερμοκρασίες, γεγονός που δυσκολεύει τον προγραμματισμό μας», συνέχισε, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή αγροτών και γνωστοποίησε ότι μέχρι και την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας στις 3/2 «δεν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς, εκτός και αν αλλάξει το πλάνο».

Στο μεταξύ, σε συζητήσεις για το στήσιμο αγροτικού μπλόκου στα διόδια των Μαλγάρων βρίσκονται αγρότες από τις περιοχές Μάλγαρα, Κύμινα, Χαλάστρα, Σίνδος, ‘Αδενδρο, Βαλμάδα και Βραχιά. «Συζητάμε έντονα. Μαζεύουμε δυνάμεις. Κάνουμε ενημερώσεις στα χωριά. Στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο» είπε ο αγρότης από το Άδενδρο, Γιώργος Κωστούδης, που στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στα Μάλγαρα.

Χθες Τετάρτη οι αγρότες έστησαν τα μπλόκα τους στον κόμβο Μεγαλοχωρίου στα Τρίκαλα και στον κόμβο Αερινού στη Μαγνησία.

Προσεχώς

-Την Παρασκευή 26/1, στην γέφυρα Αρτας, από τους αγροτοκτηνοτρόφους των νομών Αρτας και Πρέβεζας, ενώ στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι στην Δημοτική Αγορά.

-Το Σάββατο 27/1, στην Αιτωλοακαρνανία, (κόμβοι Συκιάς και Ερμίτσας στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου).

-Την Κυριακή 28/1, στην Ευρυτανία, (γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι) και στην Κοζάνη (γέφυρα Σερβίων).

-Την Δευτέρα 29/1, στη Φλώρινα, (Αμύνταιο) και στην Φθιώτιδα (κόμβοι Ανθήλης και Δομοκού).