Ράκος η 15χρονη τραυματίας του πολύνεκρου τροχαίου στην Κρήτη - Σήμερα έμαθε ότι η αδελφή της και η μητέρα της δεν ζουν

Με μια ομάδα εξειδικευμένων ψυχολόγων στο πλευρό της, η 15χρονη Χριστίνα, η επιζήσασα του τρομακτικού πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου στην εθνικη οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, έμαθε το μέγεθος της τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένειά της.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε κριθεί αναγκαίο η ανήλικη κοπέλα, μαθήτρια λυκείου, να μην πληροφορηθεί την τραγική κατάληξη του τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο είχε εμπλακεί και η ίδια, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας της.

Τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όσο και κατά τη νοσηλεία της που συνεχίζεται, ψυχολόγοι, προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος και οι γιαγιάδες της που βρίσκονται στο πλευρό της μαζί με τον θείο της έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου η Χριστίνα να μάθει την απώλεια της μητέρας της Δέσποινας Παναγιωτάκη και της αδελφής της Μαίρης Κωστίδη , τη στιγμή που θα έπρεπε και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η στιγμή αυτή έφτασε σήμερα, καθώς η γιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της πρέπει να αναχωρήσει απόψε για τη Ρόδο, προκειμένου να αποχαιρετήσει την κόρη της Δέσποινα και την εγγονή της Μαίρη.

Η μικρή Χριστίνα, η οποία έχει καταρρακωθεί, στηρίζεται από τους εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους του νοσοκομείου προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί την απώλεια και την περίοδο πένθους που θα ακολουθήσει. Κοντά της θα παραμείνει η γιαγιά από την πλευρά του πατέρα της και ο θείος της.

Στο μεταξύ, ο πατέρας της Νίκος, πολυτραυματίας από το φοβερό τροχαίο που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους παραμένει στη ΜΕΘ σε σταθερά σοβαρή κατάσταση.

Η κηδεία της 20χρονης Μαίρης και της 44χρονης Δέσποινας θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, στη Ρόδο.

Στο τροχαίο έχασαν τη ζωή τους εκτός από τις δύο γυναίκες και ο αρραβωνιαστικός της 20χρονης, Χρήστος Στεφανάκης, η κηδεία του οποίου έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Κρήτη.

Η οικόγενεια Κωστίδη είχε μεταβεί στην Κρήτη για τις γιορτές προκειμένου να γνωρίσει την οικογένεια του 22χρονου Χρήστου και να γίνει ο αρραβώνας. Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο από τα Χανιά που είχαν πάει βόλτα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος Χρήστος, η 20χρονη φίλη του οι γονείς της και η αδελφή της χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο που βγήκε από το αντίθετο ρεύμα και έπεσε επάνω τους. Το τραγικό αποτέλεσμα τρεις νεκροί και δύο τραυματίες.

Πηγή: www.cretapost.gr