Δίκη Γιακουμάκη: Τι είπε ο πρώην διευθυντής της σχολής στην απολογία του

Με την απολογία του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση για την υπόθεση Γιακουμάκη, συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία της εκδίκασης της έφεσης που είχε υποβάλει στον Εφετείο Ιωαννίνων.

Ο πρώην διευθυντής της σχολής δέχθηκε βομβαρδισμό από ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της δίκης.
Στις απορίες του εισαγγελέα της έδρας, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε στην εστία, υποστήριξε πως όταν πληροφορήθηκε, το 2014, ότι οι σπουδαστές έχουν ανάρμοστες συμπεριφορές, προχώρησε σε ενέργειες για να προφυλάξει τον άτυχο σπουδαστή, όπως η αλλαγή δωματίου, ενώ προσπάθησε να διερευνήσει τις καταγγελίες και να τις προσωποποιήσει κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.
Ωστόσο, στην ερώτηση γιατί η σχολή δεν έχει τιμωρήσει τους σπουδαστές είπε χαρακτηριστικά “στην βία δεν απαντάμε με βία”.

Στο ακροατήριο βρέθηκαν οι γονείς του άτυχου σπουδαστή, οι οποίοι κατέθεσαν για την υπόθεση, κατά την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Επίσης, κατέθεσαν υπάλληλοι της Γαλακτοκομικής, καθηγητές, ο φύλακας και ένας πρώην σπουδαστής.

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη και θα συνεχιστεί στις 15 Ιανουαρίου του 2018.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, epirus-tv-news