Προφυλακίστηκε ο 58χρονος για το φόνο της Δώρας - Ένταση στην Ευελπίδων

O 58χρονος φερόμενος δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη αποχώρησε στις 5:30, συνοδευόμενος από μεγάλη αστυνομική δύναμη, αφού προηγουμένως κρίθηκε προφυλακιστέος. Η αστυνομία είχε στήσει μια πρωτοφανή επιχείρηση για να τον φυγαδεύσει από τα δικαστήρια.

Ο εξαγριωμένος κόσμος περίμενε τον 58χρονο έξω από το κτήριο 9 και φώναζε προς τους αστυνομικούς: “ποιον προστατεύετε; τον δολοφόνο;”, ενώ κάποιοι επιτέθηκαν και στον δικηγόρο του.

“Βγάλτε τον έξω τελειώνετε δώστε τον στον λαό…Του αξίζει ο θάνατος μη ξανακάνει τέτοιο κακό σε άλλους” φώναζε η μητέρα της αδικοχαμένης Δώρας, η οποία φαίνεται να τραυματίστηκε ελαφρά πάνω στην αναταραχή.

“Δε θα φύγει ζωντανός από εδώ και όλος ο ελληνικός στρατός να έρθει” φώναζε ο πατέρας.

Ο 58χρονος πέρασε την πύλη των δικαστηρίων γύρω στις 10 το πρωί για να αλολογηθεί και έμεινε στα δικαστήρια μέχρι τις 2 μ.μ

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση και νωρίτερα, όταν αστυνομικοί μετέφεραν εκεί τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, για να απολογηθεί. Συγγενείς και φίλοι της άτυχης κοπέλας του επιτέθηκαν φωνάζοντας «Θάνατος, θάνατος στο κτήνος που μας πήρε το κορίτσι».

Ο αδελφός της Δώρας του πέταξε νερό, ενώ το πλήθος προσπάθησε να τον λιντσάρει. Η μητέρα της Δώρας τον πλησίασε κρατώντας ένα στυλό στο χέρι, ίσως με σκοπό να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.