Εισαγγελέας για ναυτικό: Τον σκότωσαν και τον έβαλαν στον καταψύκτη για να του πάρουν την περιουσία

Ο Εισαγγελέας Έδρας, πρότεινε στο πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο την ενοχή των δύο κατηγορούμενων γυναικών για τον θάνατο του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να κηρύξει ένοχες την 50χρονη σύζυγο του ναυτικού, υπήκοο Βουλγαρίας και την 27χρονη συμπατριώτισσα της τονίζοντας πως οι δύο γυναίκες “τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση γιατί είχαν σχέδιο και το εκτέλεσαν“.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε σε ειδεχθές έγκλημα τονίζοντας πως πρόκειται για ένα από τα χειρότερα στην ιστορικά των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Εισαγγελέας η 50χρονη κατηγορούμενη επέλεξε να “σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της, τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν παντρεμένη” με στόχο να δώσει τέλος στην πολυετή αντιδικία που είχαν για την επιμέλεια του παιδιού τους και να πάρει την υπόλοιπη περιουσία του ναυτικού. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό η 50χρονη λειτούργησε μεθοδικά και φρόντισε να βρει την 27χρονη η οποία την έφερε σε επαφή με τον κατάλληλο άνθρωπο για να εκτελέσουν το θύμα. Η νεαρή κατηγορουμένη, όπως είπε ο Εισαγγελέας εκφράζοντας την γνώμη που σχημάτισε, ήταν παρούσα όταν δολοφονήθηκε ο ναυτικός.

Απευθυνόμενος στους ενόρκους ο εισαγγελικός λειτουργός τους συμβούλευσε να μην πιστέψουν την 50χρονη και να μην συγκινηθούν από τα δάκρυα των δύο γυναικών: “Σας καλώ να μην πιστέψετε αυτά που σας είπαν. Ήταν εκεί. Συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία. Και όλα έγιναν περίπου όπως ειπώθηκαν στην προανακριτική κατάθεση στην αστυνομία η οποία μετά έγινε δήθεν προϊόν βίας”.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του τρίτου κατηγορούμενου που δικάζεται για υπόθαλψη εγκληματία.

Το έγκλημα σύμφωνα με την δικογραφία, έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα που έμενε η 50χρονη με τον ανήλικο γιο που έχει από τον γάμο της με το θύμα. Ωστόσο το πτώμα του 63χρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικός επιμελητής μπήκε στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ