Θεία Δώρας: «Εκείνη πλήρωνε τα δάνεια του πατέρα της, είχε παίξει τα λεφτά του στο χρηματιστήριο"

Η αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη δολοφονία της εφοριακού, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί το κίνητρο που οδήγησε στο άγριο έγκλημα.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί το κίνητρο της δολοφονίας δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας και όλοι είναι ύποπτοι για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια, πρώτον ότι η άτυχη Δώρα γνώριζε τον δολοφόνο και δεύτερον να βρέθηκε αντιμέτωπη με επικίνδυνο κακοποιό. Η 32χρονη δηλαδή να βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο και να έπεσε θύμα κάποιου μανιακού ή κάπoιου ληστή.

Οι αρχές εξετάζουν καρέ-καρέ τα βίντεο από κλειστά κυκλώματα ασφάλειας, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να «επανασχεδιάσουν» τα τελευταία βήματα της 32χρονης Δώρας ή να εντοπίσουν κάποιον που ενδεχομένως να την ακολουθούσε. Διερευνούν, επίσης, και τον τρόπο διαφυγής του δράστη από το σημείο του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν την ατζέντα και τα προφίλ της άτυχης εφοριακού στα κοινωνικά δίκτυα, ψάχνοντας για κάποιο ενδεχόμενο στοιχείο που θα τους βοηθήσει να εξιχνιάσουν την υπόθεση με το σενάριο η νεαρή να είχε συνδεθεί ερωτικά με κάποιον άντρα και στη συνέχεια να το μετάνιωσε και να τον απέρριψε να παραμένει ανοικτό.

Η αποκάλυψη της θείας

Η θεία της άτυχης κοπέλας ανέφερε πως όταν έμαθε για τη δολοφονία της ανιψιάς της, σκέφτηκε ότι πίσω από το στυγερό έγκλημα μπορεί να κρύβεται κάποιος από το περιβάλλον του αδελφού της.

«Το μυαλό μου την πρώτη φορά, και τρελάθηκα, πήγε ότι μπορεί να καθάρισαν το παιδί από την πλευρά του αδελφού μου που χρωστά σε όλο τον κόσμο. Και ότι μπορεί να το έκανε κάποιος για εκδίκηση» ανέφερε η θεία της στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Η θεία της εφοριακού πρόσθεσε επίσης ότι ο πατέρας προκαλούσε ψυχολογικό πόλεμο στην 32χρονη κοπέλα. «Την Θεοδώρα, που ήταν η πιο μεγάλη την εκβίαζε ψυχολογικά να του κάνει αυτό που ήθελε αυτός. Τα δάνεια… το παιδί του το χρέωνε, χωρίς να το σκέφτεται. Είχε δανειστεί από όλο τον κόσμο λεφτά και είχε παίξει χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος. Και τα έχασε όλα. Όλος ο κόσμος αυτός μετά, τον κυνηγάει».

Η αποκάλυψη του πατέρα

Μία νέα αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη. Ο πατέρας της που αύριο αναμένεται να καταθέσει στην Αστυνομία, μιλώντας στο Ε, είπε ότι το απόγευμα της δολοφονίας της κόρης του, περνούσε τυχαία έξω από το νεκροταφείο. Πρόσθεσε ακόμη ότι στο ταξί του επιβιβάστηκε ένας άνδρας περίπου 35 ετών, τον οποίο πήγε στο λόφο Σκουζέ.

Η ΕΛ.ΑΣ. τον είχε καλέσει για κατάθεση από την πρώτη στιγμή, αλλά ο ίδιος δεν είχε προσέλθει επειδή ήταν όπως είπε ήταν «χάλια ψυχολογικά».

Συγκεκριμένα είπε:

Ε: Εσείς εκείνη την ώρα που έγινε η άγρια δολοφονία που βρισκόσασταν;

«Εγώ ανέβηκα την Κηφισίας με κούρσα και κατέβηκα μετά και η τύχη μου η μαύρη το φέρνει να περάσω έξω από το νεκροταφείο και πήρα και κάποιον έξω από το νεκροταφείο το Β και τον πήγα στο λόφο Σκουζέ, 30 με 35 χρονών και μου έλεγε ότι έχουν κλείσει οι γραμμές χωρίς να ξέρω ότι ψάχνω τον δολοφόνο του παιδιού μου».

Ε: Πού βρισκόσασταν; 

«Δούλευα. Ταξί δούλευα εγώ και είχα μια κύπρια. Την πήρα από το Κολωνάκι την ανέβασα στο Μαρούσι. Και από το Μαρούσι, επειδή είχε πολύ κίνηση Κηφισίας, φεύγω από το Ολυμπιακό Στάδιο, Λούη Ολυμπιακό Στάδιο, μπαίνω στον Περισσό και κατεβαίνω και βρήκα κούρσα, έξω από το νεκροταφείο εκεί που σκότωσαν το παιδί μου, έναν άντρα 30 με 35 χρονών».

Ε: Δηλαδή την ώρα του εγκλήματος τυχαία περνούσατε έξω από το νεκροταφείο; 

«Εξω από το νεκροταφείο. Μπορεί να με δούνε και οι κάμερες εκεί. Και πήρα έναν κύριο 30 με 35 και τον πήγα στο Λόφο Σκουζέ».

Ε: Τι ώρα περίπου ήσασταν έξω από το νεκροταφείο;

«Οταν είχανε κλείσει οι γραμμές του τρένου».

Ε:Γύρω στις 5; 

«Οχι, όχι πιο μετά 6,5 εκεί».

Ε: Είπατε ότι σας κατέγραψαν οι κάμερες. 

«Ε βέβαια και παίρνω έναν από την πόρτα του νεκροταφείου και τον πηγαίνω στο λόφο Σκουζέ».

Ε: Τι ώρα ακριβώς περάσατε από εκεί τυχαία; 

«Τυχαία, τυχαία και δεν ήξερα ότι έψαχναν τους δολοφόνους του παιδιού μου»