Στο ίδιο τραπέζι για πρώτη φορά Τσίπρας & Μητσοτάκης με τις συζύγους τους

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ήταν μια καλή αφορμή ώστε να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα και οι τέσσερις συνοδεύονται από τις συζύγους τους, Σίσσυ Παυλοπούλου – Πελτσεμή,  Περιστέρα Μπαζιάνα και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Το δείπνο παραθέτει απόψε ο κ. Παυλόπουλος προς τιμήν του Μπαν Κι Μουν στο Μουσείο της Ακρόπολης ενώ λίγο νωρίτερα οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα που εν μέσω δύσκολων μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών θεμάτων βρίσκεται μπροστά στο θέμα της προσφυγικής κρίσης επιδεικνύοντας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι κατά την αυριανή του επίσκεψη στη Λέσβο θα έρθει κοντά με πρόσφυγες και θα δει τι παραπάνω μπορεί να κάνει  ο ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος τον ευχαρίστησε για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντα του στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού που ταιριάζει στον ΟΗΕ. Επίσης, ζήτησε να στηριχθεί η συμφωνία με την ΕΕ και από την Τουρκία για το προσφυγικό, ενώ ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΟΗΕ για τις προσπάθειες του για την επίλυση του Κυπριακού.

Αναφέροντας εμμέσως το θέμα της Αγίας Σοφίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «σε περιπτώσεις παραβίασης των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τα διεθνή φόρα θα πρέπει να αντιδρούν βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου και να μην παραμένουν σιωπηλά».

Αύριο το πρωί ο κ. Μπαν Κι-Μουν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά τη συνάντησή τους, οι δυο τους θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.