Ένταση, γουρουνοκεφαλές και επίθεση σε βουλευτή κατά την άφιξη προσφύγων στη Βέροια

Ενώ η επιχείρηση της Κυβέρνησης για την εκκένωση της Ειδομένης από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι σε εξέλιξη, νέα προβλήματα εμφανίζονται για την μετεγκαστάσταση των χιλιάδων ανθρώπων σε κέντρα φιλοξενίας.

Χθες το βράδυ, έξι γεμάτα πούλμαν κατευθύνονταν προς το κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στη Βέροια, στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου, δίπλα στο χωριό Αγία Βαρβάρα ωστόσο, όπως αναφέρει το verianet.gr, κάτοικοι που δεν θέλουν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους, συγκεντρώθηκαν και τους αποδοκίμασαν.

Η διαμαρτυρία κράτησε περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν το δρόμο και επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου, το οποίο πέρασε την πύλη του στρατοπέδου.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς κάποιοι, ιδιαίτερα οργισμένοι με την κατάσταση, δεν δίστασαν να πετάξουν μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου ακόμη και… γουρουνοκεφαλές.

Ακόμη και μετά την είσοδο του λεωφορείου στο στρατόπεδο, οι αντιδράσεις του κόσμου δεν σταμάτησαν και μάλιστα η ατμόσφαιρα “ηλεκτρίστηκε” ακόμη περισσότερο, όταν εμφανίστηκε στο σημείο ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουνίδης.

Λίγο μετά την διέλευση του λεωφορείου, ο πολιτικός πλησίασε τους συγκεντρωμένους ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι αντέδρασαν έντονα όταν τον εντόπισαν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ και κινήθηκαν προς το μέρος του.

Τη στιγμή που ο κ. Ουρσουνίδης βγήκε από την κλούβα για να τους μιλήσει, κάποιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να τον λιντσάρουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα με αποτέλεσμα ο πολιτικός να επιστρέψει ιδιαίτερα ξαφνιασμένος από την επίθεση, μέσα στην κλούβα.

Όμως, ακόμη και τότε τα πνεύματα δεν ηρέμησαν κι έτσι κάποιος από τους διαμαρτυρόμενους πέταξε στην κλούβα μια γουρουνοκεφαλή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και πάλι αναστάτωση.

Λίγη ώρα πριν τα επεισόδια, ο κ. Ουρσουνίδης συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής. «Στο λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύριοι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά… Μίλησα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

«Να μην έχουμε εικόνες της Ειδομένης, αυτό θέλουμε. Χρυσέ μου άνθρωπε, θέλουμε ειρήνη» είπε ένας ιερωμένος που ήταν παρών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται στα βίντεο από το veriotis.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες αναμενόταν να φτάσουν αργότερα το βράδυ στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας.