Διδάσκοντας ελληνικά στα προσφυγόπουλα

Στα θρανία για να μάθουν ελληνικά κάθονται παιδιά που έφτασαν στην χώρα μας με τις πρόσφατες προσφυγικές ροές. Μετά την περιπέτειά τους στο Αιγαίο, είναι έτοιμα να κάνουν ένα διαφορετικό ταξίδι, να περιπλανηθούν σε νέες λέξεις και έννοιες με τη βοήθεια εθελοντών.

Τα μαθήματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι του προγράμματος Κοινωνικό Φροντιστήριο «After School», που πραγματοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση CIVIS PLUS. Ήδη, έχει αρχίσει να λειτουργεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αφορά στην ενισχυτική διδασκαλία σε ανήλικους μετανάστες που πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο, αλλά και στο γυμνάσιο.

«Το κύριο κομμάτι του προγράμματός μας είναι η ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά μεταναστών που παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο και έχουν κάποια κενά, ωστόσο κατέχουν ως ένα βαθμό την ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, όμως, δημιουργήσαμε και μια διαφορετική τάξη για παιδιά που ήρθαν στην Ελλάδα με τις προσφυγικές ροές. Έχουμε διαμορφώσει ένα διαφορετικό μεθοδολογικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και διδάσκουμε τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του προγράμματος, Ιωάννα Τσέτικα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ