Ασύλληπτος θρήνος στο Αιγαίο... (upd)

Μπορεί στο Νταβός να κυριαρχεί η “ξιφασκία” ευφυολογημάτων, αλλά στο Αιγαίο συνεχίζεται ο τραγικός “θερισμός” ζωών: Σε 42 νεκρούς, ανάμεσά τους 17 παιδιά, ανέρχεται ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από τα δύο ναυάγια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Αιγαίο, κι ενώ ακόμα δεν υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για τον αριθμό των αγνοούμενων.

Νωρίτερα το ΑΠΕ μετέδωσε ότι τουλάχιστον 34 σορούς μεταναστών και προσφύγων, μεταξύ των οποίων έντεκα παιδιά, έχει περισυλλέξει έως τώρα το πλωτό του Λιμενικού Σώματος από τη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου, μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός ατόμων.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 16 γυναίκες, επτά άνδρες και έντεκα παιδιά. Το ΛΣ έχει καταφέρει να διασώσει από το ναυάγιο 26 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Λέρο. Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

Για τη νέα πολύνεκρη τραγωδία με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες ενημερώθηκαν, από την πρώτη στιγμή, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας.

Έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άνθρωποι, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε, σε μια ακόμη τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του λιμενικού όπου κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στεριά.

Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, 14 σοροί ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Στο σημείο πλωτά του λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 26 άτομα

Διασωθέντες ανέφεραν στα στελέχη του λιμενικού συγκεχυμένες πληροφορίες, ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 70 με 100 άτομα.