Στα εργοτάξια τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός»

«Ραντεβού» έξω από τα εργοτάξια έδωσαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» και αφού δοθεί η εντολή από την επιθεώρηση μεταλλείων για άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των μεταλλείων, όπως ρητά αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ, θα ξεκινήσουν να δουλεύουν. Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Χατζής, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν πάντα σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, αλλά κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση, την ξεκάθαρη πολιτική λύση για το οριστικό άνοιγμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας» διεμήνυσαν σε συγκέντρωση που έγινε στις Σκουριές, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του πρώην Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στάθμισαν την βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλαν την απόφαση του περασμένου Αυγούστου με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων.

Νωρίτερα, το Σάββατο, πάντως, ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ουδέποτε είχε στόχο να «κλείσει» το ορυχείο ή να τερματιστούν πλήρως οι δραστηριότητες της εταιρείας. «Εκείνο που περιμένουμε από τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι να τιμήσει την υπογραφή της και να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ο ελληνικός λαός απαιτεί από την κυβέρνησή του να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και τη νομιμότητα» υπογράμμισε.