Με "λουκέτο" απειλείται το Νοσοκομείο Διδυμότειχου

Με “λουκέτο”, ίσως ακόμη και τον Οκτώβριο, κινδυνεύει το Νοσοκομείο Διδυμότειχου λόγω έλλειψης προσωπικού! Την προειδοποίηση αυτή κατέθεσε στο συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η αναπληρώτρια διοικήτρια του ιδρύματος, Αθανασία Κακαλή, σύμφωνα με το “Βήμα”.

«Το μεγάλο πλέον και βασικό πρόβλημα του νοσοκομείου Διδυμότειχου είναι η συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού. Ενδεχομένως να μην μας δίνεται πλέον η δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να καλύπτουμε με εφημερίες όλες τις ημέρες του μήνα, ακριβώς λόγω της έλλειψης κυρίως ιατρικού προσωπικού. Επίσης ενδέχεται να ανασταλεί και η δεύτερη βάρδια της μονάδας τεχνητού νεφρού» εξήγησε η κ. Κακαλή.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικήτρια, σε μηνιαία βάση, η Παθολογική Κλινική έχει πληρότητα 130% με 140%, ποσοστό που υπερβαίνει, όπως τόνισε, τις δυνατότητές της. Η δε Χειρουργική Κλινική ξεπερνάει το 80% κάθε μήνα και η Παιδιατρική είναι στο 100%, ποσοστά ενδεικτικά των πολύ υψηλών επιπέδων αναγκών από τους πολίτες.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, επεσήμανε πως με δεδομένο, ότι οι εθνικοί πόροι δεν θα είναι σε επάρκεια τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να γίνει σωστή καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών και ελλείψεων των υπηρεσιών δημόσιας υγείας προκειμένου να αξιοποιηθούν, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, οι δυνατότητες του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020), από το οποίο το συνολικό ποσό που θα είναι διαθέσιμο ανέρχεται στα 58.273.000 ευρώ.