Α. Τσοχατζόπουλος: "Η Βίκυ και εγώ πληρώνουμε τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος"

«Τέλος καλό όλα καλά» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για την εξέλιξη που είχε η υπόθεση της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, με την παράδοσή της στις Αρχές.

Σε ερώτηση για το αν ανησύχησε απαντά καταφατικά, χαρακτηρίζοντας “ανοησίες” τα περί οργανωμένου σχεδίου απόδρασης. «Μα τι είναι αυτά που λες; Είναι δυνατόν να μην είχα ανησυχήσει; Ακούς αυτές τις ανοησίες ότι ήταν “σχεδιασμένη” απόδραση; Από ποιους και με τι κίνητρα; Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι υπήρχε σχέδιο. Ήμουν σίγουρος ότι γρήγορα θα βρισκόταν η Βίκυ. Το θέμα ήταν πώς θα την βρίσκαμε…», σχολιάζει.

Τονίζει επίσης ότι φοβόταν για τη ζωή της, καθώς, “η κοπέλα είναι άρρωστη. Έχει μεγάλο πρόβλημα, το λένε όλοι οι γιατροί του Δημοσίου, όλοι οι καθηγητάδες. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι εκείνοι που επί 5 φορές απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισης της και αποφασίζουν με το “έτσι θέλω” για τη συνέχιση του δράματος που επί τρία χρόνια περνάει η ίδια και το παιδί μας, μόνο και μόνο γιατί αμάρτησε να με παντρευτεί, να γίνει γυναίκα μου».

Οργισμένος, αποδίδει τη φυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη σε “πολιτικές σκοπιμότητες”: «Όταν κρατάς μια γυναίκα στη φυλακή, για κατηγορίες, που δεν βαρύνουν την ίδια αλλά τον άντρα της, κάτι εξυπηρετεί. Και το τι εξυπηρετεί όλοι το καταλαβαίνουν πια. Πολιτικές σκοπιμότητες!”

Και καταλήγει: “Η Βίκυ και εγώ πληρώνουμε τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος. Όμως αργά ή γρήγορα θα λάμψει η αλήθεια και είναι για το μόνο που είμαι σίγουρος».