Σεπόλια: Παρέμβαση των Αρχών μετά το πογκρόμ σε δομή φιλοξενίας προσφυγόπουλων

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το πογκρόμ σε δομή ανήλικων μεταναστών στα Σεπόλια, καθώς διατάχθηκε κατεπείγουσα ποινική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής (13/10) δύο ανήλικα παιδιά της δομής φιλοξενίας που βρίσκεται επί της οδού Αμβρακίας, άρχισαν να μαλώνουν μεταξύ τους, πρώτα στο μπαλκόνι και εν συνεχεία στην πυλωτή της πολυκατοικίας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με ανάρτηση κατοίκου της περιοχής «δύο κοπέλες που περνούσαν από εκεί, τους φώναξαν να σταματήσουν να μαλώνουν» ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή όταν κάτοικοι στις γύρω πολυκατοικίες ρώτησαν τις κοπέλες εάν δέχθηκαν επίθεση αυτές, απάντησαν «όχι, μεταξύ τους μαλώνουν» και στη συνέχεια έφυγαν.

Αμέσως μετά σύμφωνα με την καταγγελία «στην είσοδο της πολυκατοικίας άρχισε να μαζεύεται όχλος. Κάποιοι από αυτούς φώναζαν επιθετικά του τύπου… “πάμε να τους πετάξουμε έξω τώρα”. Στη συνέχεια περιπολικό που έσπευσε στην περιοχή πήρε μαζί του το ένα από τα παιδιά που μάλωναν και τον φύλακα της δομής ως υπεύθυνο».

Τέλος, με βάση την εν λόγω καταγγελία, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά την παρέμβασή του ο Εισαγγελέας δεν ζητεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να ερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων με ρατσιστικά κίνητρα.