Ρέθυμνο: Νεότερα στοιχεία για την επίθεση στον κτηνοτρόφο - Εδαφικές διαφορές «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Νεότερα στοιχεία για το ειδεχθές περιστατικό βίας που συνέβη στο χωριό Βιλανδρέδο Ρεθύμνου, στην Κρήτη, νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή (6/9). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για το αιματηρό περιστατικό, εντόπισαν κύκλωμα καμερών ασφαλείας στον χώρο, το οποίο είναι πιθανό να έχει καταγράψει το περιστατικό αλλά και τους δράστες της επίθεσης.

Ειδικότερα, βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες που έχει το ποιμνιοστάσιο του 69χρονου που δέχθηκε άγρια επίθεση στο Βιλανδρέδο του Ρεθύμνου βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως παρά το γεγονός, πως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση πρόκειται να «τρέξουν» καρέ – καρέ το υλικό μέχρι να βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο που θα προδώσει την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι φέρεται να μπήκαν στο ποιμνιοστάσιό και να πυροβόλησαν τρεις φορές τον 69χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 69χρονος, βαριά τραυματισμένος, προσπάθησε να καλέσει τον 26χρονο γιο του όσο είχε ακόμα τις αισθήσεις του, ο οποίος λίγο αργότερα τον βρήκε αιμόφυρτο στο έδαφος. Μαζί του βρίσκονταν και αστυνομικοί, καθώς αμέσως μετά από το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον πατέρα του, κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφτασαν στο ποιμνιοστάσιο ο γιος του 69χρονου μαζί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, επιτόπου, ο 26χρονος, κατονόμασε στους αστυνομικούς τους δράστες.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αναμένεται να εξετάσουν και να αξιολογήσουν την μαρτυρία του γιου του κτηνοτρόφου, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού αλλά και από άλλες μαρτυρίες που θα συλλέξουν.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες ή το όπλο που χρησιμοποιήθηκε.

Το χρονικό

Ο 69χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (6/9) σε αποθήκη κοντά στο ποιμνιοστάσιο του έχοντας τραυματιστεί σε πολλά σημεία του σώματος από πυροβολισμούς.

Οι άγνωστοι φέρεται να μπήκαν στο ποιμνιοστάσιό και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον δύο φορές, με τον 69χρονο να πέφτει στο έδαφος σοβαρά τραυματισμένος. Ο ίδιος προσπάθησε να κάλεσε τον γιο του όσο είχε ακόμα τις αισθήσεις του, ο οποίος λίγο αργότερα τον βρήκε σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι δράστες έκοψαν τη γλώσσα του κτηνοτρόφου με ψαλίδι για να μην μπορεί να φωνάξει!

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, Open

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Κρήτη: Πυροβόλησαν 69χρονο κτηνοτρόφο και του έκοψαν τη γλώσσα