Σέρρες: Καίει για 14η ημέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος

Συνεχίζεται για σχεδόν δύο εβδομάδες η φωτιά που ξέσπασε στο Αχλαδοχώρι του δήμου Σιντικής στις Σέρρες. Το όρος Όρβηλος καίγεται για πολλοστή ημέρα, καταγράφοντας μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς έχουν καεί περισσότερα από από 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Τις τελευταίες ώρες, δυνατός άνεμος αναζωπύρωσε τα μέτωπα, επεκτείνοντας τη φωτιά στην περιοχή Σπανουβίτσα, φτάνοντας σε κοντινή απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το Αχλαδοχώρι.

Τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα «112» στους κατοίκους της περιοχής, ζητώντας να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες πολλών χιλιομέτρων με χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Σιντικής, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά έχει φτάσει και σε έδαφος της Βουλγαρίας. Χθες ο υπηρεσιακός Βούλγαρος πρωθυπουργός Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ, επισκέφθηκαν το κέντρο επιχειρήσεων στο όρος Όρβηλος.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ