Σκόπελος: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για «νόμιμη» κατάληψη δρόμου από ομπρέλες και ξαπλώστρες

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα λόγω καταγγελιών διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, κατόπι καταγγελιών ότι επιχείρηση έλαβε άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία και έκλεισε νόμιμα τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία Λιμνοναρίου στη Σκόπελο με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Κάτοικος με προβλήματα υγείας που προσπάθησε να φθάσει στην παραλία και δεν τα κατάφερε προέβη σε καταγγελία στην Κτηματική Υπηρεσία, η οποία αναγνώρισε το λάθος της, και τόνισε ότι η κατάσταση θα διορθωθεί άμεσα, αλλά μέχρι στιγμής το πρόβλημα δεν αποκαταστάθηκε.

Η Εισαγγελία Βόλου ζητά να διερευνηθούν θέματα όπως η μη αποκατάσταση της παραλίας μετά τις καταγγελίες και ο λόγος και η διαδικασία με την οποία δόθηκε η άδεια κατάληψης τουμοναδικού δρόμου που οδηγεί στη συγκεκριμένη παραλία από την Κτηματική Υπηρεσία.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, η οποία θα εξετάσει αν υπάρχουν στοιχεία για την άσκηση κατηγοριών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων. Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω των πανελλαδικών ΜΜΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο δικηγόρος του καταγγέλλοντος, Γιάννης Καραγκιόζος, ανέφερε ότι η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας έδωσε άδεια για 307 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου και του δρόμου, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται και να εμποδίζεται η διέλευση οχημάτων, όπως τροχοφόρων, ΑμεΑ, ασθενοφόρων, αστυνομικών αυτοκινήτων και πυροσβεστικών οχημάτων.

Με πληροφορίες από Magnesianews.gr