Δολοφονία στο Ψυχικό: Μετά τη σύλληψη του «Γιώργου», αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του τοπογράφου

Σε νέα φάση μπαίνουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ σχετικά με την δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό μετά τη σύλληψη του 44χρονου «Γιώργου» και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για την εκτέλεση.

Αυτό που αναζητούν πλέον οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, τον άνθρωπο, δηλαδή, που έδωσε την εντολή για την εν ψυχρώ εκτέλεση.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ φέρεται να έχει μπει άτομο από τη Μύκονο για την «υπογραφή» του συμβολαίου θανάτου για τον 54χρονο τοπογράφο.

Το άτομο αυτό φέρεται να αναγνώρισε η σύντροφος του «Γιώργου» όταν της έδειξαν φωτογραφία του με την γυναίκα να προσθέτει ότι ο άντρας της φωτογραφίας και ο σύντροφός της είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Την Πέμπτη η απολογία του 44χρονου

Ο 44χρονος «Γιώργος» αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι ο πελάτης του «αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του» στην δολοφονία του τοπογράφου.

Ωστόσο οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν στοιχεία με τα οποία έχουν «δέσει» την υπόθεση, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πυρίτιδα που εντοπίστηκε στη ζώνη του «Γιώργου» ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση της μηχανής του, των γαντιών του και του μπουφάν του.

Αρκετές από τις «απαντήσεις» που έψαχναν, έδωσε το σπίτι στο οποίο έμενε με τη σύντροφό του στο Ψυχικό. Εκεί, εντόπισαν μια κρύπτη μέσα σε ψευδοροφή, στην οποία ο 44χρονος έκρυβε δύο κινητά τηλέφωνα, μια συσκευή GPS και κάρτες SIM. Μαζί με τα ρούχα, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα που συγκέντρωσαν, τα έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Παράλληλα, μέσα από τις τηλεφωνικές συσκευές, θα βρεθούν επαφές, μηνύματα και γεωγραφικά στίγματα.

44xronos_dikastiria_xr

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά πληροφορίες, οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι ο 44χρονος διέθετε – νοίκιαζε και άλλο χώρο, στον οποό μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποιήση και τη σύλληψη του 44χρονου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υλικό από κάμερες έδειξε ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, τόσο την περασμένη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι, όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος, η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση – περίπου 1,5χλμ – και στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο

Την Τρίτη μετά τη δολοφονία, ο 44χρονος κινήθηκε με το μαύρο σκούτερ προς του Ζωγράφου και άλλες περιοχές, προφανώς για να χαθούν τα ίχνη του και κατέληξε στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι, όπου άφησε το σκούτερ και έφυγε με μια μηχανή BMW, η οποία ανήκει σε εταιρία και την χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή οι αστυνομικοί, μετά την ταυτοοίησή του, διαπίστωσαν ότι με ένα νοικιασμένο λευκό βαν επιχείρησε να μπει στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Εκεί, τον ακινητοποίησαν, ενώ ακολουθούσε με το ΙΧ η σύντροφός του, η οποία είχε τα κλειδιά του γκαράζ και ένα σακίδιο του 44χρονου. Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε η μεγάλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε, όχι όμως το σκούτερ της δολοφονίας.

Από υλικό καμερών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του τοπογράφου δηλαδή, στο υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι έφτασε ένα ΙΧ με 2 άτομα (το ένα δεν αποκλείεται να ήταν ο 44χρονος, το άλλο αναζητείται). Μετά από λίγο, ο ένας έφυγε με το ΙΧ και ο άλλος με το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Επίσης, από κατάθεση μάρτυρα προκύπτει ότι στο σπίτι που έμενε ο 44χρονος στο Νέο Ψυχικό το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσε με ένα σκούτερ, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.