Λεηλάτησαν τον εξοπλισμό δέκα ραδιοσταθμών στην Αλεξανδρούπολη

Τα κοντέινερ που περιείχαν τον εξοπλισμό ραδιοφωνικών σταθμών σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης είχε βάλει στο μάτι ένα δίδυμο “κυνηγών” χαλκού, οι οποίοι είχαν λεηλατήσει δέκα από αυτά προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και είχαν αρπάξει καλώδια διαφόρων τύπων συνολικής αξίας άνω των 20.000 ευρώ.

Η τελευταία λεηλασία είχε γίνει τα ξημερώματα της Πέμπτης σε τρία εμπορευματοκιβώτια, από τα οποία οι δράστες ξήλωσαν καλώδια αξίας 3.500 ευρώ. Όμως, ο ένας από αυτούς εντοπίστηκε ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας την ώρα που τα μετέφερε με το Ι.Χ. φορτηγό του και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Το φορτηγό κατασχέθηκε, όπως και ένα κινητό τηλέφωνο και διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν κρυμμένα σε αυτό.

Η προανάκριση που ακολούθησε αποκάλυψε ότι, τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, ο δράστης μαζί με τουλάχιστον έναν συνεργό του είχαν ξηλώσει τις καλωδιώσεις από τις κεραίες και τα κοντέινερ άλλων επτά ραδιοφωνικών σταθμών που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, με την αξία των κλοπιμαίων και το ύψος των φθορών που προκάλεσαν να φτάνει τα 17.100 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές ξένης περιουσίας κατά συρροή που περιλαμβάνει και τον άγνωστο συνεργό του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.