Φωτιά στη Βάρη: Το προφίλ του εμπρηστή, εντοπίστηκε μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί - Τι δείχνει το βίντεο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες σε περιοχή κοντά στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Οπως προέκυψε και από τα λεγόμενα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η μεγάλη αυτή φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις στην ΕΛ.ΑΣ. και τις ανακριτικές αρχές.

«Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης-Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, τόνισε πως «όταν έχουμε την άδεια από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό».

Οι κάμερες «έπιασαν» τον εμπρηστή να βάζει φωτιά σε δύο σημεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο εμπρηστής, φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό, να βάζει φωτιά σε δύο σημεία, ενώ ακολούθησαν και κάποιες εκρήξεις.

Στο ένα σημείο υπάρχει βιοτεχνία με σκάφη και ο εμπρηστής φαίνεται να κινείται εκεί κοντά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εμπρηστής φαίνεται από τις κάμερες να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου του, πιθανότατα φορώντας μάσκα.

Για τη μεγάλη φωτιά στη Βάρη-Κορωπίου, επιχείρησαν 45 με 145 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα της 1ης Ομάδας Δασοκομάντος και 17 εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 του ΓΓΕΘΑ) μαζί με πλήθος εθελοντών, δυνάμεις των ΟΤΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που συνέδραμε στις ασφαλείς εκκενώσεις, βρέθηκαν στο πεδίο.

Εντωμεταξύ, δεκάδες εστίες πυρκαγιών ξέσπασαν χθες σε όλη τη χώρα λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών (ξηρασία, ισχυρών ανέμων, υψηλών θερμοκρασιών κτλ) και τη σύλληψη εξ αμελείας εμπρηστή.