Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του Απ. Λύτρα - ΕΛ.ΑΣ : «Οι χειροπέδες αφαιρέθηκαν όταν έφτασε στα δικαστήρια»

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που συνελήφθη ο Απόστολος Λύτρας έδωσε στη δημοσιότητα το Mega.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας συλλαμβάνεται και οδηγείται στο Α.Τ. Ομόνοιας, αφού έφτασε περιπολικό στο σημείο, το οποίο ειδοποιήθηκε μετά την κλήση του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη γυναίκα και κατάλαβε ότι τα χτυπήματα στο σώμα της δεν ήταν από πτώση σε σκάλες, αλλά από ξυλοδαρμό.

Δείτε το βίντεο από τη σύλληψη του Απόστολου Λύτρα

Στο υλικό φαίνεται ένα περιπολικό να κινείται πίσω από τον Απόστολο Λύτρα με χαμηλή ταχύτητα, έξω από την κλινική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η στιγμή αυτή είναι λίγα λεπτά αφού έφτασε στο σημείο η αστυνομία και είπε στον Απόστολο Λύτρα ότι συλλαμβάνεται.

Στο μεταξύ, υπήρξε νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου, που ζητά προτεραιότητα για την υπόθεση Λύτρα, ενώ θέση πήρε και η Ένωση Εισαγγελέων, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ειδικά όταν πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις τιμωρούμενες στο νόμο με την ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης, όπως στην περίπτωση της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, προσωρινή κράτηση επιβάλλεται».

Ο Λύτρας χωρίς χειροπέδες και χωρίς συνοδεία στην Ευελπίδων, ενώ είχε συλληφθεί -Νέα φωτό
Μια ακόμη φωτογραφία που φέρεται να δείχνει… μια χαλαρότητα σε σχέση με τα μέτρα για τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, ενώ ήταν συλληφθείς, έρχεται στο φως.

Η αποκλειστική φωτογραφία που παρουσιάστηκε από τον δημοσιογράφο Ιάσονα Τσόλη στην εκπομπή «T-Live» της Τατιάνας Στεφανίδου, φέρεται να δείχνει, όπως αναφέρθηκε από τον ρεπόρτερ, τον Απόστολο Λύτρα το μεσημέρι της Κυριακής στον προαύλιο χώρο της Ευελπίδων, αφού του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, να περπατά με συνεργάτη του, έχοντας τσιγάρο στο χέρι και στο άλλο ένα μπουκάλι νερό, χωρίς χειροπέδες και χωρίς αστυνομική συνοδεία.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, η φωτογραφία φέρεται να ελήφθη στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και μόλις είχαν απαγγελθεί οι σχετικές κατηγορίες στον ποινικολόγο και ενώ παρέμενε κρατούμενος μέχρι την επομένη ημέρα το πρωί όταν και θα οδηγούνταν στον ανακριτή.

Η φωτογραφία με τα χαλαρά μέτρα στον Απόστολο Λύτρα, όσο ήταν συλληφθείς:

Δημογλίδου: Οι χειροπέδες αφαιρέθηκαν από τον Λύτρα όταν έφτασε στα δικαστήρια

Απαντώντας η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κ. Δημογλίδου είπε ότι «οι χειροπέδες στον Α. Λύτρα αφαιρέθηκαν μόλις έφτασε στα δικαστήρια» και πως με βάση τον εσωτερικό κανονισμό, οι αστυνομικοί κρίνουν πότε αυτές αφαιρούνται.

Εν τω μεταξύ, στα social media κάνει το γύρο το βίντεο που δείχνει τον Απόστολο Λύτρα την επόμενη ημέρα να προσέρχεται στον ανακριτή, έχοντας μπροστά του ενωμένα τα χέρια του και επάνω τους το σακάκι του, όπως συνηθίζουν συλληφθέντες όταν θέλουν να κρύψουν από τις κάμερες τις χειροπέδες, ενώ μόλις μπαίνει στο κτίριο κατεβάζει μεμιάς το χέρι του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φορά χειροπέδες, μια ακόμη στιγμή που φέρεται τα αστυνομικά μέτρα προς τον δικηγόρο να ήταν πιο χαλαρά.

Το θέατρο του Λύτρα με τις χειροπέδες – «Έγινε μια σκηνοθεσία» λέει ο Μπαλάσκας

Ο γνωστός δικηγόρος μεταφέρθηκε χθες νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή. Καθώς περπατούσε στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων, είχε τα χέρια του μπροστά και καλυμμένα με ένα σακάκι, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι συλληφθέντες προκειμένου να κρύβουν τις χειροπέδες. Ωστόσο, με το που μπήκε στο κτίριο κατέβασε μεμιάς το χέρι του, κίνηση που δείχνει ότι δεν μπορούσε να φορά χειροπέδες.

Μπαλάσκας για το θέατρο Λύτρα με τις χειροπέδες: «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο»

Όλο αυτό το σκηνικό, που φαίνεται σαν σκηνοθετημένο, σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα».

«Εδώ έγινε μια σκηνοθεσία, κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Κανονικά υπάρχει πρωτόκολλο, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Ο κ. Λύτρας έδειξε και έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες. Όλοι νομίζαμε ότι φορούσε χειροπέδες, αυτός δεν είχε όμως, και φάνηκε μετά όταν τον έπιασε η κάμερα» είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας, και πρόσθεσε ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο», ανέφερε.

Ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του ανακριτή και εν συνεχεία του εισαγγελέα, οι οποίοι έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολούθησε παρέμβαση του Αρείου Πάγου, που ζητά να γίνει πειθαρχικός έλεγχος του εισαγγελέα και του ανακριτή που έλαβαν αυτή την απόφαση.