Αντιπρόεδρος ΔΣΑ: Ο ποινικολόγος που χτύπησε τη γυναίκα του κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης από 5 έως 20 χρόνια είναι ο ποινικολόγος που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, όπως εξήγησε το πρωί της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Θεόδωρος Μαντάς.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαντάς το εύρος αυτό της ποινής περιγράφεται στον νέο Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου και βάσει του οποίου έγινε η σύλληψη.

«Εφ’ όσον το αδίκημα της δίωξης είναι το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, τότε προβλέπεται ποινή κάθειρξης από 5 έως και 20 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

Ο ίδιος είπε, επίσης, για την υπόθεση ότι «ακολουθήθηκαν οι διατάξεις του νέου νόμου για την ενδοοικογενειακή βία σύμφωνα με τον οποίο ο γιατρός βαρύνεται με μία ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει στην ΕΛΑΣ ένα τέτοιο περιστατικό. Εξάλλου η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, δηλαδή ανεξαρτήτως του αν το θύμα υποβάλλει ή όχι, σχετική έγκληση».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΔΣΑ «ο δικηγορικός κόσμος είναι σαστισμένος με αυτή την είδηση» κάνοντας λόγο για μια δύσκολη και δυσάρεστη υπόθεση.