Χειροπέδες στους δύο δράστες της αιματηρής επίθεση στο μίνι μαρκετ στα Χανιά (video)

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο 46χρονος από την Ρωσία και ο 30χρονος από την Αλβανία που εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση σε μινι μαρκετ αργά το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά.

Σύμφωνα με το flashnews και οι δύο εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε οικοδομή σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά όπου είχαν κρυφτεί. Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στις δικαστικές αρχές προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Από τη μεριά του ο Σύρος ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τα αίτια της επίθεσης. Υπενθυμίζεται ότι στη συμπλοκή τραυματίστηκαν οι δύο γιοι του 32 και 34 ετών με τον δεύτερο να παραμένει στο νοσοκομείο, καθώς δέχτηκε πυροβολισμούς στο γόνατο.

Το βίντεο της συμπλοκής

Στο βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής φαίνονται δύο άτομα να έχουν ακινητοποιήσει τον Ρώσο, ο οποίος όμως είναι ήδη αιμόφυρτος και τραυματισμένος στο πρόσωπο. Ο Ρώσος καταφέρνει τελικά να τους απωθήσει και πυροβολεί δύο φορές, με περίστροφο τραυματίζοντας τον 34χρονο γιο του ιδιοκτήτη στο γόνατο. «Άσ΄το όπλο, θα σκοτωθεί κανείς» ακούγεται να λέει κάποιος

Στη συνέχεια, ο δράστης των πυροβολισμών αποχωρεί πεζός, με το κράνος του στο χέρι και διαφεύγει με μηχανή με συνοδηγό έναν Αλβανό υπήκοο, επίσης γνωστό στις Αρχές.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ μιλώντας στο Creta24 αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε πάει και στο παρελθόν στο κατάστημα και πήρε πράγματα χωρίς να τα πληρώσει, ισχυριζόμενος ότι θα δώσει τα χρήματα αργότερα.

Χθες όμως, ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει και του ζήτησε να αποχωρήσει από το μαγαζί. Τότε ο δράστης του απάντησε «Θα σε φτιάξω». Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης επέστρεψε μαζί με ένα ακόμα άτομο και επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη και τους γιους του, 32 και 34 ετών.

«Η φάτσα του είναι γνωστή για μένα, δεν ξέρω το όνομά του ή από που είναι. Επιτέθηκαν σε εμένα με τα στειλιάρια που είχανε στα χέρια τους και με χτύπησαν στο κεφάλι και ήταν οι δύο γιοί μου έξω, τα παιδία μου. Και πήγανε μέσα γρήγορα, τους πιάσανε, αρπαχτήκαμε, χτυπηθήκαμε όλοι, πέσαμε. Μετά που είδε ότι ζορίστηκε αυτός τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε δύο ή τρεις φορές και μετά έφυγαν. Τους άφησα να φύγουν. Γιατί λέω, πιστόλι και τα παιδιά μου, δεν θέλω. Αλλιώς θα είχαμε τη δυνατότητα να τους πιάσουμε. Αλλά αφού κρατούσε πιστόλι, τον άφησα να φύγει», ανέφερε ο 58χρονος.

Ο 34χρονος, που δέχθηκε τη σφαίρα, φέρει διαμπερές τραύμα στο γόνατο και παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ενώ, ο πατέρας και ο 32χρονος που χτυπήθηκαν από ρόπαλο έχουν ράμματα στο κεφάλι.